Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   У Віньковецькому та Новоушицькому районах спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведено навчання з працівникам, робота яких пов’язана з пестицидами та агрохімікатами. Такі заходи передбачені законами України «Про захист рослин», «Про пестициди та агрохімікати», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 18.09.195 р. № 746 «Про затвердження Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами». Програма навчань затверджена наказом міністерства сільського господарства і продовольства № 158 від 27.05.1996 р. «Про затвердження Програми навчання працівників, робота яких пов’язана з організацією та безпосереднім проведенням робіт по транспортуванню, зберіганню, застосуванню, торгівлею пестицидами і агрохімікатами».
   В ході навчання було обговорено питання отруєння бджіл, адже у більшості випадків токсикація бджіл відбувається через несвоєчасну надання інформацію бджолярам про час, місце та характер хімічних обробок, порушення правил застосування пестицидів, використання небезпечних для бджіл препаратів.
   До участі у заходах були запрошені пасічники та суб’єкти господарювання районів, які в своїй діяльності застосовують засоби захисту рослин та агрохімікати.
У Новоушицькому районі з великою зацікавленістю учасники навчання прослухали змістовні лекції заступника головного лікаря з медичного обслуговування населення КНП «Новоушицький центр ПМСД» Новоушицької селищної ради Шпак Р. М.; експерта Дунаєвецького відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування України Чаплінського В. Т.; начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Бажан Д. П.; начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Новоушицького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Гринишина І. О.; головного спеціаліста відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Пептюка С. В.
   Голова Новоушицької спілки пасічників, голова ФГ «Нектар» Онуфрійчук М. І. та присутні на навчанні пасічники обговорювали безпечне застосування пестицидів з присутніми агровиробниками.
   Також змістовно пройшли навчання у Віньковецькому районі, на яких виступили доповідачі: начальник Віньковецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Вознюк В. Є; начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Віньковецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Стахов О. В. головний спеціаліст відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Звезда О. І.; інженер з техніки безпеки ТОВ «Енселко Агро» Білий І. В., голова спілки пасічників Віньковецького району Бялик В. С.
   В ході навчань слухачі дискутували та отримували докладні відповіді спеціалістів на поставлені запитання.

IMG581IMG582

сайт зроблено в adgrafics