Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   В зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації щодо розповсюдження високопатогенного грипу птиці у сусідніх країнах та випадку захворювання на території України спеціалісти Кам’янець-Подільського та Старокостянтинівського міськрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області взяли участь у засіданнях ДНПК при районних державних адміністраціях та міських радах.

   До розроблення плану основних заходів щодо недопущення виникнення та поширення високопатогенного грипу птиці долучилися запрошені голови сільських рад, керівники та спеціалісти птахогосподарств.
   В ході засідання розглянуто взаємодію служб, організацій, виконкомів сільських рад, наявність сил та засобів, матеріально-технічне забезпечення для вжиття дієвих заходів при виникненні карантинних захворювань тварин та птиці.
   Спеціалістами Держпродспоживслужби Кам’янець-Подільського, Шепетівського та Ізяславського районів, з метою координування дій, були організовані навчання-тренінги з моделювання виникнення високопатогенного грипу птиці в приватному господарстві. Пропрацьовано дії ветеринарних спеціалістів: повідомлення про підозру птиці на захворювання, виявлення основних клінічних ознак захворювання, відбір патматеріалу для дослідження. Також обговорилися основні заходи в неблагополучному пункті, накладання карантину та умови його зняття.
   Інформаційно-роз’яснювальна роботи з населенням Хмельницької області здійснюється через міські та районні газети, засоби радіомовлення та електронного зв’язку, розповсюдження пам’яток, листівок, плакатів. В матеріалах подається визначення поняття «пташиний грип», коротка характеристика збудника, перебіг хвороби, клінічні ознаки, видова сприйнятливість, джерело інфекції, шляхи та фактори передачі, діагностика та профілактика захворювання.

IMG572IMG573IMG574IMG575IMG576IMG577IMG578IMG579IMG580

сайт зроблено в adgrafics