Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період спеціалістами відділу проведено роботу по 2 позаплановим заходам по ланцюгу постачання, які були отримані з електронного реєстру Рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції щодо походження продукції на ринок України та 1 плановому заходу, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».
   З метою виконання п.222 річного Плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік, розпочато перевірку структурних підрозділів АТ «Оператор Газорозподільної системи «Хмельницькгаз» з питань дотримання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності в частині додержання вимог щодо періодичної повірки засобів вимірювальної техніки, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
   Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Відділ захисту споживачів

   За звітний період отримано 5 звернення громадян, з них: 2 письмових і 3 усних. Крім того, 33 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
   Проведено 2 позапланові, про що складено відповідні документи. Притягнуто до адмінвідповідальності дві особи на суму 0,340 тис.грн.; застосовано економічні стягнення на суму 0,900 тис.грн.
   Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3845 га.
Також, проводився збір та аналіз інформації:
- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 17,56 тис. га. Закуплено ЗЗР 87,9 тонн.
- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.
Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:
- фітосанітарних сертифікатів – 353;
- карантинних сертифікатів – 7.
Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:
- транспортних засобів – 476 одиниці;
- насіння зернових, бобових, технічних культур – 19 тонн;
- насіння та товарної картоплі –319 тонн;
- зерна і зернопродуктів – 5721 тонна;
- продуктів харчування – 150 тонн;
- зрізи квітів – 373 т. шт;
- технічних, олійних та інших матеріалів – 1325 тонн;
- свіжих овочів та фруктів – 207 тони;
- лісоматеріалів – 814,2 м3;
- пиломатеріалів – 247,5 м3
- вироби з деревини – 29 тонн;
- пакувальної тари з деревини – 6756 один.;
- інших об’єктів регулювання – 555 тони.
   Проведено навчання працівникам діяльність, яких пов’язана з застосуванням, транспортуванням, торгівлею пестицидами і агрохімікатами у Новоушицькому та Віньковецькому районах.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   З 17 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу спрямовану на попередження правопорушень законодавства в сфері насінництва та розсадництва. Також акцентували увагу щодо запобігання поширення контрафактного насіння при здійсненні реалізації насіння та садивного матеріалу. По завершенню їм вручались Методичні рекомендації. Спеціалістами відділу надавалась консультативна допомога щодо порядку ведення насінництва, рекомендації зберігання та сертифікації насіння, проведення сортозаміни та сортооновлення, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2020 року.
   Взято участь у селекторній нараді, яка проходила під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького.

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 29 планових та 8 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
Разом з тим, за січень місяць 2020 року в рамках заходів державного контролю планово перевірено 15 дошкільних закладів освіти та 19 закладів загально-середньої освіти. За результатами яких видано 20 приписів на усунення виявлених порушень із вказаними термінами їх виконання.
   З метою забезпечення організації безпечного, повноцінного, збалансованого харчування дітей спільно із керівниками закладів освіти проведено паспортизацію 1124 харчоблоків освітніх закладів щодо відповідності їх санітарно-гігієнічним-вимогам.
Наразі, розроблено та затверджено на 2020 рік План державного моніторингу залишкової кількості ветеринарних препаратів та інших забруднюючих речовин у необроблених харчових продуктах тваринного походження.
   Проінформовано суб’єктів господарювання, що здійснюють на території Хмельницької області реалізацію та обіг харчових продуктів, щодо виявлення нововірусу в устрицях, експортованих з Франції (виробник La Famile Boutrais) до окремих держав-членів ЄС і, в тому числі до України – ТОВ «СІЛВЕО» (вул. Печенізька, 34, м. Київ, 04107) відповідно до повідомлення системи RASFF від 07.01.2020 року № 2020.0091.
   У разі виявлення вказаного вантажу в обігу, суб’єкти господарювання зобов’язані звернутись до районних, міськрайонних та Хмельницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, на території яких зареєстрована потужність.

Відділу державного контролю

   Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено до Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції 56 потужностей. Всього зареєстровано на території області 13641 потужностей.
   Надано погодження на здійснення експорту однієї партії молочної продукції, однієї партії муки м’ясо-кісткової та тринадцяти партій шроту соєвого за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 2 голови.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 35 планових заходів. Також, було проведено 14 позапланових заходів з них 8 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 6 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 6 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   В ході проведених позапланових заходів за зверненням суб’єктів господарювання було видано за результатами заходів 1 експлуатаційний дозвіл на право здійснення виробництва та обігу харчових продуктів.
   Також на територію області завезено поголів’я птиці в кількості 60 тис. голів з Республіки Польща.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього протягом року щеплено проти:
- КЧС – 13625 голів,
- сказу – 8955 голів,
- сибірки - 6337 голів,
- досліджено на туберкульоз – 5602 голови,
- досліджено на лейкоз – 4933 голови.
   Ведеться аналіз звітності про хід відстрілу червоної лисиці та диких кабанів.
   До територіальних управлінь ДПСС направлено розпорядження стосовно заходів з профілактики високопатогенного грипу птиці.
   Підготовлено матеріали до проведення засідання ДНПК при ХОДА.
   Ведеться аналіз виконання протиепізоотичних річних планів та складання квартальних звітів.
   Підготовлено інформацію про результати роботи відділу для розміщення на сайті ГУ ДПСС.
   Протягом тижня в ході роботи з профілактики АЧС проведено 3311 бесід, роздано 1626 інформаційних матеріалів, розклеєно 350 листівок, проведено 8 сходів села, надруковано 2 статті в пресі.
В ході роботи з профілактики ВПГП проведено 9 теоретичних і 2 практичних навчань з питань профілактики і ліквідації високопатогенного грипу птиці. Проведено 6938 бесід з населенням, 20 зустрічей з територіальними громадами, роздано 2225 інформаційних матеріалів. Організовано 1 виступ по телебаченню, опубліковано 22 матеріали в засобах масової інформації. Сформовано 118 груп спеціалістів по контролю за клінічним станом птиці, обстежено 334 населених пункти, 7304 дворогосподарства. Хворих і загиблих птиць не виявлено. Проведено 15 лабораторних моніторінгових досліджень біологічного матеріалу. Позитивних результатів не отримано. В наявних 20 птахогосподарських потужностях утримується 5189,7 тис. гол. птиці, з них перевірено 7.
Ветеринарними фахівцями у складі 26 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 118 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 14 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб», проводиться експертиза та погодження перспективного меню харчування, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян. Підготовка інформаційно – аналітичних матеріалів за 2019рік. Підготовка інформацій в ДПСС України.
   Проведено: 4 планових, 9позапланових обстежень об’єктів та 112 комісійних обстежень. З них: 1 об’єкт комунального водопостачання, 39 дитячих та 41 загальноосвітній навчальний заклад, 9 об’єктів торгівлі, 26 криниць громадського користування. Проведено обстеження 8 лікувально – профілактичних закладів. У 57,7% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил.
Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації.
навчання із керівниками с/г формувань, агрономами та особами, що працюють з агрохімікатами Новоушицького району на тему: « Санітарні вимоги до зберігання, транспортування та застосування пестицидів в народному господарстві».
   Взято участь:

  • в позаплановому засіданні комісії ТЕБ та НС Хмельницької міської ради «Про санітарно – епідеміологічну ситуацію, щодо захворювання населення гострими респіраторно – вірусними інфекціями та грипом»;
  • в засіданні комісії ДНПК Старосинявьського району з профілактики сказу тварин;
  • в засіданні колегії при Управлінні освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради. В виступі на колегії висвітлені питання щодо дотримання вимог санітарного законодавства та запровадження системи НАССР в дошкільних та загальноосвітніх закладах міста; санітарно-гігієнічний режим на харчоблоках; вимоги до устаткування та інвентарю; вимоги ведення документації на харчоблоці; дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку; медичні огляди працівників харчоблоків; профілактика грипу та ГРВІ, дотримання температурного та дезінфекційного режимів в освітянських закладах;
  • в засіданні комісії зі сприяння здійсненню контролю за додержанням нормативно-правових актів про охорону праці як консультативно-дорадчого органу при Старокостянтинівській районній державній адміністрації. Розглянуто питання щодо функціонування несанкціонованих заправних станцій на території району. Проведений виступ фахівцями відділу щодо дотримання вимог санітарного законодавства при розміщенні АЗС;
  • в засіданнях ДНПК при Старокостянтинівській міській раді та Старокостянтинівській райдержадміністрації щодо сказу тварин та грипу птиці на території міста та району;
  • в нараді працівників Плужнянської територіальної громади Ізяславського району по питанню санітарно- технічного стану харчоблоків закладів освіти, що розміщені на території громади, профілактиці ГРВІ і грипу серед організованого дитинства;
  • в семінар-нараді з директорами ЗОНЗ Чемеровецького району (заклади сіл, що не увійшли в громади) на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи загальноосвітніх навчальних закладів);
  • в 2 нарадах- семінарах Берездівської і Ганнопільської ОТГ Славутського району, на виконання Регіонального плану основних організаційно-методичних заходів по забезпеченню якісного, збалансованого та безпечного харчування дітей у закладах освіти, оздоровчих закладах Хмельницької області на 2020-2023 роки, затвердженого т. в. о. голови Хмельницької обласної державної адміністрації. Виступи на тему: « Основні положення ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови КМУ від 22.11.2004 №1591, спільних наказів МОЗ України та МОН України, які визначають вимоги щодо належної організації безпечного та збалансованого харчування дітей".
сайт зроблено в adgrafics