Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

nav4

   За результатами селекторної наради, яка відбулась 22 січня 2020 року під керівництвом заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розпочато проведення дистанційного навчання щодо роз’яснення норм діючого законодавства.

Наразі розглянуто теми:

  • представництво органів державної влади та органів місцевого самоврядування в судах;
  • особливості здійснення державного контролю, пов’язані з набуттям чинності Закону України «Про безпечність та гігієну кормів».

   Працівникам відділу правового забезпечення та юрисконсультам установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби області, повідомлено, що в 2016 році в прикінцеві та перехідні положення Конституції України були внесені зміни щодо представництва державних органів та місцевого самоврядування в судах. Відповідно до змін з 01 січня 2020 року представляти органи державної влади та місцевого самоврядування можуть лише адвокат та прокурор. В 2019 році було зареєстровано Проєкт Закону про внесення змін до Конституції України (щодо скасування адвокатської монополії), однак даний законопроєкт ще не прийняли.
29 грудня 2019 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення можливостей самопредставництва в суді органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення», яким внесено зміни до процесуальних кодексів в частині законних представників юридичних осіб в суді, де розширене дане коло осіб та додано представника (за довіреністю).
Однак трапляються випадки, що юрисконсультів державних органів не допускають до судових засідань, в такому випадку необхідно робити посилання на вищезазначений Закон України та на Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод.
   У зв’язку з набуттям чинності 19 січня 2020 року Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» № 2264-VIII від 21 грудня 2017 року (далі – Закон) працівникам відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини районних, міськрайонних та міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надіслано роз’яснення щодо основних положень.
   Додатково інформуємо, Закон визначає правові та організаційні засади виробництва, обігу, маркування та представлення кормів, регулювання відносин між органами виконавчої влади та операторами ринку кормів. Змінилась процедура державної реєстрації виробників кормів, що необхідно довести до відома операторів ринку. Даний Закон наводить визначення основних термінів, окреслює повноваження органів виконавчої влади у зазначеній сфері, засади та порядок здійснення державного контролю, права та обов’язки операторів ринку кормів, механізм їх державного регулювання виробництва та обігу. Встановлює вимоги до операторів ринку щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), забезпечення простежуваності.
   Крім цього, Законом вносяться зміни до законів України «Про ветеринарну медицину», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та деякі інші закони, документ підвищить рівень захисту здоров’я тварин, а також є важливою ланкою харчового ланцюга «від лану – до столу».

сайт зроблено в adgrafics