Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик іграшок, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції». Проводиться поточна робота по 1 позаплановому заходу по ланцюгу постачання, яке було отримано з електронного реєстру Рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції щодо походження продукції на ринок України.
   На сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлена стаття на тему: «Знак ідентифікації виробника»
   Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Відділ захисту споживачів

   За звітний період отримано 17 звернень громадян, з них: 6 письмових і 11 усних. Крім того, 27 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
   Проведено 4 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи.
   Під час проведення перевірки застосовувалась відеофіксація

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3625 га.
Також, проводився збір та аналіз інформації:
- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2020 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 2,3 тис. га.
- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур.
Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:
- фітосанітарних сертифікатів – 224;
- карантинних сертифікатів – 41.
Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:
- транспортних засобів – 302 одиниці;
- насіння овочевих і квіткових культур – 19 тонн;
- зеpна і зернопродуктів –3988 тонн;
- продуктів харчування – 90 тонн;
- технічних, олійних та інших матеріалів – 1325 тонн;
- свіжих овочів – 384 тони;
- лісоматеріалів – 2598,3 м3;
- пиломатеріалів – 549,2 м3
- вироби з деревини – 48 тонн;
- пакувальної тари з деревини – 4563 один.;
- інших об’єктів регулювання – 23 тони.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   Забезпечено подачу річного звіту з реалізації державної політики у сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах за 2019 рік та плану роботи відділу на 2020 рік до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
   Проведено роз’яснювальну роботу з 12 суб’єктами господарювання, щодо порядку введення в обіг насіння та садивного матеріалу, дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО. По завершенню вручались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».
   На сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області розміщено інформаційний матеріал «Зберігання насіння та фактори які на нього впливають».
   Надавалась консультативна допомога агроформуванням області по питанням ведення насінництва, рекомендації щодо зберігання та сертифікації насіння, проведення сортозаміни та сортооновлення, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2020 року.
   Виконувались інші доручення керівництва (підготовка відповідей на доручення ДПСС України, тощо).

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 32 планових та 4 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Разом з тим, проведений аналіз результатів досліджень харчових продуктів та кулінарних страв за 2019 рік. Всього протягом року було відібрано 1874 зразки. В тому числі було досліджено води питної 183 зразки, молочних продуктів – 309 зразків, кулінарних страв – 1565 зразків. Під час проведення досліджень, в Хмельницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби, у 163 зразках виявлено невідповідності. По кожному випадку направлені інформаційні листи керівникам операторів ринку та проведено відповідні заходи .

Відділу державного контролю

   Надано погодження на здійснення експорту двох партій молочної продукції та двох партій яєць курячих в асортименті за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 1 голова.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2020 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 43 планових заходи. Також, було проведено 10 позапланових заходів з них 8 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 2 заходи у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 4 позапланових заходи на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   Також на територію області завезено поголів’я птиці в кількості 79 тис. голів з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 6 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин по території Хмельницької області, а також надане роз’яснення щодо порядку імпорту тварин на митну територію України.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка та туберкульоз. Всього за тиждень щеплено проти:
- сказу – 72334 тварини,
- сибірки - 7450 голів,
- досліджено на туберкульоз – 5080.
   Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС проведено 915 бесід, роздано 298 інформаційних матеріалів, розклеєно 45 листівок.
Ветеринарними фахівцями у складі 26 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 24 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення 4 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду:
- документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони;
- документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)»;
- інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280;
- проведення експертиз та погодження перспективного меню харчування, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів,
Проведено:
- 1позапланове обстеження об’єкту та 28 комісійних обстежень. З них: 4 дитячих навчальних заклади, 24 загальноосвітніх навчальних заклади. У 90,3% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації;
- семінарське заняття з директором та працівниками харчоблоку Кутковецької ЗОШ I –II ст. на тему: «Дотримання санітарно гігієнічних норм та правил при організації роботи загальноосвітніх навчальних закладів».
Взято участь:
- в нараді медичних працівників навчально-виховних закладів Ізяславського району по питанню оформлення паспортів на харчоблоки, впровадження системи НАССП, профілактиці ГРВІ і грипу серед організованого дитинства.
- інструктивно – методичній нараді для керівників закладів дошкільної освіти Дунаєвецької міської ради на тему: «Забезпечення у ЗДО гарантій з охорони дитинства, реалізації права дітей на безпечне для життя і здоров’я середовище, збереження та зміцнення здоров’я» із виступом «Раціональне харчування дітей. Дотримання вимог Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України № 234 від 24.03.2016р.»;

сайт зроблено в adgrafics