Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

новорічна іграшка

   Передноворічний ажіотаж на прикраси для ялинки набирає обертів. Тому потрібно знати, як серед великого асортименту товару вибрати якісні й безпечні ялинкові прикраси.

   При покупці новорічних прикрас та іграшок кожен покупець має знати, що новорічні прикраси та подарунки не повинні виділяти різкого запаху, фарба поверхонь не повинна чіплятися до рук, а блискітки з боків неповинні обсипатися або прилипати. Якісні скляні кулі покриті шаром сріблення зсередини, а не ззовні.
   Ніколи не вибирайте подарунки та іграшки лише за принципом «красиво/некрасиво», при виборі потрібно звертати увагу на їх якість та безпечність товару.
   Неякісне кріплення і тендітні затискачі можуть призвести до того, що від падіння гірлянди з лампочками спалахне пожежа, а при найменшому торканні до ялинки, скляні іграшки падають і б’ються. На жаль, безліч безіменних виробів, якими завалені ринки і супермаркети напередодні Нового року, не надто ретельно підходять для покупки щодо кріплень і петель для куль, фігурок, електрогірлянд.
   Якщо купуєте електричні прикраси і різну ілюмінацію без сертифікатів якості та будь-яких гарантій, то потрібно переконатися, що лампочки не випадають з гнізд, вилка і шнур надійно з’єднані і не піддаються на злам. Бажано також включити гірлянду перед покупкою і перевірити, щоб після хвилини-другої гірлянда не розпочала видавати різкий «горілий» або «хімічний» запах, та щоб виріб не занадто сильно нагрівався.
   Купувати іграшки краще із екологічних матеріалів, хоча іграшки з екологічно чистих матеріалів коштують дорожче, але ви впевнено будете знати, що ваша дитина не отримає хімічне отруєння при контакті з новорічними прикрасами.
   Купуйте якісні вироби, у яких вказаний виробник, а також є сертифікати якості (посвідчення якості, гігієнічні висновки). У ялинкових прикрасах та дитячих подарунках низької якості може міститись фенол, свинець та інші токсичні речовини, які небезпечні для людини і особливо для дітей. Визначити візуально, безпечний перед вами товар, чи ні, складно навіть для фахівців. Тому, купуючи вироби, в обов’язковому порядку вимагайте у продавців документи, що засвідчують їх якість та безпеку.
   В останні роки торговельну мережу заполонили пластикові ялинкові прикраси, які занадто швидко загоряються і гарно горять, чого не повинно бути. На що потрібно звертати увагу, щоб не придбати іграшку, яка може спалити житло?
   Правильні новорічні прикраси мають бути виготовлені із сировини, яка погано загоряється й швидко гасне. Про це скаже будь-який пожежник. Щоправда, думки пожежників і виробників іграшок – кардинально відрізняються. Перші дбають про безпеку, другі – про власний прибуток, і байдуже, що товар неякісний. А оскільки ялинкові прикраси мають бути яскравими та красивими, на їхній «зовнішності» не заведено економити, натомість на сировині для їхнього виготовлення – можна. Адже, обираючи іграшку, покупець бачить лише зовнішню красу, а не матеріал, з якого її виготовили.
   Якщо не хочете, щоб ваша квартира згоріла – купуйте скляні іграшки. Вони дорожчі, але не горять. Пластикові загоряються від невеличкої іскри, а потім полум’я починає сипатись на підлогу і може підпалити килим і всю квартиру. Щоправда, купити скляні ялинкові прикраси складніше, ніж пластикові. Скляні прикраси, які виготовлені зі скла й розмальовані майстрами власноруч, не можуть мало коштувати! Також скляні іграшки здебільшого виготовляють на великих фабриках, де дотримуються вимог нормативних документів щодо якості та безпечності.
   Вирішивши придбати ялинкову прикрасу, радимо вам провести міні-дослідження. Це можна зробити навіть біля торговельної точки чи прилавку магазину. Передовсім, потрібно взяти іграшку, уважно оглянути її та понюхати. Це стосується як скляних, так і пластикових виробів. Хороша прикраса не повинна мати різких неприємних хімічних запахів. І це дуже важливо, оскільки неякісна фарба може спровокувати у людини навіть хімічне отруєння. Проте, купуючи прикрасу на вулиці, можна й не відчути запах, який розкриється лише в теплі. Тому варто купувати іграшки в магазинах, де проявиться весь букет ароматів. Звісно, якщо він є.

   Бажаємо вам вдалих та якісних новорічних покупок !!!

сайт зроблено в adgrafics