Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період проводилась робота з підготовка звітів про результати державного ринкового та метрологічного нагляду за 4 квартал 2019 року та 2019 рік.
   На сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлена стаття на тему: «Електрообладнання та можливі ризики»

Відділ захисту споживачів

   За звітний період отримано 94звернення громадян, з них: 1 письмове і 3 усних. Крім того, 16 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
   Проведено 2 позапланових та 2 планові перевірки, про що складено відповідні документи.
   Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 5365 га.
   Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:
- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в зимовий період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 30 тис.га.
- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
- орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.
Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:
- фітосанітарних сертифікатів –200;
- карантинних сертифікатів - 35.
Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:
- транспортних засобів – 358 одиниць;
- насіннєвої та товарної картоплі – 420 тонн.
- насіння овочевих і квіткових культур, лікарських та газонних трав - 14 тонн;
- зеpна і зернопродуктів – 2411 тонн;
- продуктів харчування –402 тонн;
- зрізи квітів - 260 тис.шт.
- технічних, олійних та інших матеріалів – 4472 тонн;
- свіжих овочів та фруктів – 358 тонн;
- лісоматеріалів - 1515 м3;
- пиломатеріалів - 390 м3 ;
- вироби з деревини -20 тонн;
- пакувальної тари з деревини –3858 одиниць.
- інші об’єкти регулювання 410 тонн.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   Здійснювалась робота з приймання та формування квартального та річного звіту з реалізації державної політики у сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
   Проведено роз’яснювальну роботу з 14 суб’єктами господарювання. В тому числі, щодо порядку введення в обіг насіння та садивного матеріалу, дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО з 10 суб’єктами, щодо порядку здійснення роздрібної торгівлі насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів з 4 суб’єктами. По завершенню вручались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур» та рекомендаційний матеріал «Суб’єктам оптової і роздрібної торгівлі насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів».
   На сайті Головного управління розміщено інформаційний матеріал «Насінництво Хмельниччини».
   Надавалась консультативна допомога агроформуванням області по питанням ведення насінництва, порядку сертифікації насіння та садивного матеріалу, рекомендації щодо проведення сортозаміни та сортооновлення, придбання насіння ярих культур для посіву під урожай 2020 року.

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 9 планових та 20 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
   Разом з тим, проаналізовано відбір та дослідження зразків харчових продуктів, молочних продуктів на фальсифікацію немолочними жирами, відібраних для цілей державного контролю в закладах роздрібної торгівлі, дошкільних та шкільних навчальних закладах області протягом 2019 року.

Відділ державного контролю

   Надано погодження на здійснення експорту однієї партії молочної продукції та п’яти партій яєць курячих в асортименті за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 3 голови.
Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 9 планових заходів. Також, було проведено 25 позапланових заходів з них 20 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 5 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 15 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ВРХ у кількісті 50 голів до Грузії. Також завезено поголів’я птиці в загальній кількості 94500 голів з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.
Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, лейкоз і туберкульоз. Всього з початку року щеплено проти:
- сказу – 255206 голів,
- сибірки – 202334 голови,
- класичної чуми свиней – 365908 голів,
- досліджено на туберкульоз – 218445 голів.
   В ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС з початку року проведено 946776 бесід, роздано 21335 листівок, надруковано 60 статей в газетах та розклеєно 9498 інформаційних матеріалів.
   Ведеться аналіз заходів по зменшенню популяції червоної лисиці та проведенню діагностичних відстрілів для встановлення якості пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.
   Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 3103 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення 446 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)» , розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи.
   Проведено: 3 позапланових обстеження об’єктів та 22 комісійних обстеження. З них: 3 об’єкти торгівлі, 13 закладів на отримання ліцензії на медичну практику, 9 криниць громадського користування. У 32,1% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації.
   Взято участь у:
- нараді при Шепетівській міській раді з керівниками ОСББ та представниками квартальних комітетів, працівниками комунальної інспекції по питаннях благоустрою міста.
- семінар-нараді з відповідальними особами відділу освіти, керівниками, медичними працівниками та кухарами харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів Городоцької РДА на тему «Дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в навчальних закладах».
- семінар-нараді з відповідальними особами відділу освіти, керівниками, медичними працівниками та кухарами дошкільних навчальних закладів Городоцької РДА на тему «Дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах»
- семінар-нараді з керівниками, медичними працівниками та кухарами загальноосвітніх, дошкільних навчальних закладів Сатанівської ОТГ на тему «Дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в навчальних закладах».

сайт зроблено в adgrafics