Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Elektro 

   На сьогодні кожен з нас вже не уявляє своє життя без того чи іншого електричного приладу. Адже ми їх використовуємо повсюди, як у роботі так і в побуті. Сьогодні мова піде про електрообладнання, а саме про можливі ризики, які ми можемо собі створити підійшовши до вибору такого обладнання халатно.

   Все електрообладнання яке реалізується на ринку, як області так і України в цілому перед тим, як потрапити на прилавок магазину має пройти оцінку відповідності технічним регламентам. Перед введенням продукції в обіг виробники зобов’язані забезпечити її відповідність вимогам щодо безпечності, установленим Технічним регламентом низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1067. Якщо відповідність електрообладнання встановленим вимогам доведена за результатами такої процедури оцінки відповідності, виробники складають декларацію про відповідність та наносять знак відповідності технічним регламентам. Знак відповідності технічним регламентам повинен наноситися на продукцію (етикетку (ярлик), пакування, супровідні документи тощо) відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення».
   Під час проведення планових перевірок характеристик продукції у розповсюджувачів електрообладнання, спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області можливе встановлення фактів порушення таких як розповсюдження продукції, на пакуванні якої відсутній знак відповідності технічним регламентам. На електрообладнанні та його пакуванні відсутня інформація про виробника продукції та імпортера, зокрема не зареєстроване комерційне найменування, контактна поштова адреса. Також, виробником та імпортером не забезпечено супроводження електрообладнання інструкціями та інформацією про безпечність, складеними згідно з вимогами закону щодо порядку застосування мов.

сайт зроблено в adgrafics