Телефон: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

un24

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

Eat2019

   Новорічні свята в нашій країні прийнято святкувати з розмахом і великою кількістю їжі. Звичайно, жоден святковий стіл не обходиться без традиційного олів’є, але майонези і кетчупи можна замінити на домашні соуси, вони теж досить жирні і поживні, проте без хімії. Експерти рекомендують не ставити на стіл копченості та консерви всіх видів, жирні ковбасні і м’ясні нарізки.

   Починати святкову трапезу слід із салатів зі свіжих овочів або фруктів, приправлених олією, низькокалорійними підливками, йогуртом, соком лимона або граната. Вони легко засвоюються, багаті на вітаміни, мінеральні речовини і ферменти, які допоможуть переварити такі страви.
   За столом пийте повільно і робіть якомога більше інтервалів: випивайте по 30-50 мл міцного напою як мінімум через півгодини після попереднього прийому. Наш організм здатний безболісно і навіть з користю переробляти тільки певну кількість алкоголю. Це 50 грамів міцних напоїв і 100 грамів сухого вина, випитих повільно, протягом півгодини.
   Під час застілля можна захворіти на кишкову інфекцію, причиною якої можуть бути неякісні молочні продукти, ковбасні та м’ясні вироби, яйця, кулінарні вироби, овочі та фрукти. При цьому, найнебезпечнішими для вживання є ті, які придбані на стихійних ринках, проїжджих частинах вулиць, тобто реалізувались із порушеннями санітарних вимог та правил торгівлі.
   Різні торти, кекси і тістечка є ще одним приводом бити тривогу.
   Медики пропонують не сідати за святковий стіл з почуттям голоду. Слід трохи перекусити фруктами, йогуртом або завареними вівсяними пластівцями.

Поради:

  • звертати увагу на умови реалізації продуктів та терміни придатності;
  • не купувати продукти на стихійних ринках та невстановлених місцях;
  • не вживати харчові продукти, що викликають у Вас сумніви щодо їх якості;
  • не частувати дітей продуктами, які не сумісні для їхнього віку;
  • обов’язково піддавати термічній обробці продукти, якщо по технології це можливо і вимагається;
  • зберігати продукти та готові страви, що швидко псуються, тільки в холоді;
  • дотримуватись правил особистої гігієни;
  • не пийте алкоголь на порожній шлунок;
  • їжте невеликими порціями, з перервами на прогулянки;
  • на наступний день не снідайте вчорашніми стравами.

Бажаємо вам бути уважними і будьте обережні, щоб не захворіти.
Вітаємо Вас із прийдешнім Новим роком! Ваших друзів і знайомих! Ваших близьких і родичів! Зі святом!

сайт зроблено в adgrafics