Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

10 грудня 2019 року в Головному управлінні відбулась нарада-навчання спеціалістів відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва. Основною темою заходу був аналіз законодавства охорони прав на сорти рослин та господарська діяльність з біологічної і генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин під час створення, дослідження та практичного використання ГМО у відкритій системі.

Відповідно до плану роботи розглянуто питання порядку здійснення заходів державного нагляду (контролю), вимоги до складання уніфікованих форм актів. Присутніх ознайомлено з основними положеннями законів України «Про охорону прав на сорти рослин», «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів», іншими нормативно-правовими актами та їх практичним застосуванням. 

Під час навчань переглянуто порядок формування та оформлення єдиних справ проведення заходу державного нагляду (контролю) і продемонстровано порядок внесення відомостей до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю).

Опрацьовано «Результати реалізації державної політики у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах за 8 місяців 2019 року та визначення основних завдань», за підсумками круглого столу-наради Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та роз’яснення щодо відповідей на основні проблемні питання сфери насінництва та розсадництва, ГМО.

По завершенню підведено підсумки, визначено завдання щодо діяльності відділу, зокрема по підготовці звітності з реалізації державної політики в сфері насінництва та розсадництва за 2019 рік, обговорено викладений матеріал та надано відповіді на запитання.

IMG-4569IMG-4570IMG-4571

сайт зроблено в adgrafics