З метою забезпечення організації безпечного, повноцінного, збалансованого харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в період з 01.11.2019 року по 07.11.2019 року проведено наради-семінари із відповідальними працівниками відділів освіти райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міськвиконкомів, керівниками та працівниками харчоблоків закладів освіти всієї області.
Особлива увага приділена питанню організації харчування, наявності на продовольчу сировину та харчові продукти супровідних документів, що засвідчують їх якість і безпеку, розробці перспективних двотижневих меню, які повинні містити повний набір продуктів харчування, відповідно до вікової категорії, а також проведення лабораторних досліджень та експертизи харчових продуктів від усіх постачальників та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти та здійснюють постачання харчових продуктів щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації.
Керівникам закладів рекомендовано проаналізувати ризики, що виникають в процесі організації харчування – від прийняття продуктів харчування до споживання дітьми готової продукції, визначити критичні точки контролю, послідовність контрольних заходів, а також хто та що підпадає під контроль, де неналежне планування чи розміщення потоків може призвести до появи ризику мікробіологічного, хімічного чи фізичного забруднення харчових продуктів.