Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

 UGL3

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

 

   08 листопада 2019 року відбулася семінар-нарада з питань організації безпечного, повноцінного, збалансованого харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти м.Хмельницького в присутності керівництва департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради та працівників харчоблоків цих закладів.

   В семінарі також взяли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та Хмельницького міського управління.
   Зверталась особлива увага на дотриманні Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», постанови КМУ від 22.11.2004р №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», спільних наказів Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 15.08.06 №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», від 17.04.2006 N 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01), «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» від 24.032016 №234, «Гігієнічних вимог до улаштування, утримання і режиму спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та навчально-реабілітаційних центрів» від 20.02.2013 року №144.
   Крім того, загострили питання організації харчування в закладах освіти, зокрема наявності на продовольчу сировину та харчові продукти супровідних документів, що засвідчують їх безпеку та якість, а також розробці перспективних двотижневих меню, які повинні містити повний набір продуктів харчування, відповідно до вікової категорії, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», а також проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи харчових продуктів від усіх постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти та здійснюють постачання харчових продуктів, щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації. Також зверталась увага на необхідності забезпечення впровадження системи НАССР.

ses12ses13

сайт зроблено в adgrafics