Інформуємо, що держаними інспекторами області проводяться аудити операторів ринку харчових продуктів щодо впровадження системи НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points, в перекладі — аналіз ризиків і контролю критичних точок).
Слід зазначити, що відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку харчових продуктів зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках,
З 20 вересня 2019 року зазначена вимога Закону є обов’язковою для виконання усім операторам ринку харчових продуктів, крім тих, що здійснюють первинне виробництво, а також провадять пов’язану з первинним виробництвом діяльність, зокрема транспортування, зберігання та обробку первинної продукції в місці первинного виробництва, за умови, що при цьому не змінюється суттєво стан таких продуктів, а також на транспортування живих тварин, призначених для споживання людиною, транспортування з місця первинного виробництва до потужності продуктів рослинного походження, продуктів рибальства, а також продуктів полювання.