Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик мийних засобів, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», 1 позапланову виїзну перевірку згідно електронного реєстру рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи по ланцюгу постачання.
   Проводиться поточна робота за 3 плановими перевірками, що здійснювалися з відбором зразків та по позаплановим заходам, які були отримані з електронного реєстру рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.
   За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду суб'єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо формальної невідповідності, 1 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.
Проводився відбір зразків продукції (мийних засобів) для проведення експертизи (випробування).
При проведенні перевірок застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

   За звітний період отримано 16 звернень громадян, з них: 3 письмових і 13 усних. Крім того, 10 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
Проведено 2 позапланові перевірки, про що складено відповідні документи. За порушення законодавства України притягнуто до адмінвідповідальності 1 особу з накладенням штрафу на суму 0,170 тис.грн.
Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 3590 га.
Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в осінній період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 38 тис.га. Закуплено ЗЗР. – 18 тонн.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.
  • Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:
  • фітосанітарних сертифікатів – 130;
  • карантинних сертифікатів - 33.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 297 одиниць;
  • насіння зернових, бобових,технічних та олійних культур- 42 тонн.
  • зеpна і зернопродуктів – 465 тонн;
  • продуктів харчування – 113 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 680 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 364 тонн;
  • вироби з деревини- 44 тонн;
  • лісоматеріалів - 1713,2 м3;
  • пиломатеріалів - 233 м3 ;
  • пакувальної тари з деревини –3368 одиниць.
  • Проведено 1 позаплановий захід додержання законодавства у сфері захисту рослин.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   З метою контролю виконання суб’єктом господарювання Припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва наданого підчас здійснення планового заходу нагляду (контролю), здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю).
   З 7 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, запобігання поширення контрафактного (фальсифікованого) насіння та садивного матеріалу, дотримання прав інтелектуальної власності на сорти рослин, а також можливих негативних наслідків від розповсюдження ГМО рослин у відкритих системах. Вручались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».
   Підготовлено Звіт з реалізації державної політики в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти та ГМО у відкритих системах за 3 квартал 2019 року, щомісячні та щоквартальні інформації про роботу відділу.
   Спеціаліст відділу прийняв участь у об’їзді агроформувань Кам’янець - Подільського району Хмельницької області з метою вивчення питань проведення посівної кампанії озимих зернових 2019 року і закінчення збирання пізніх ярих культур. Підчас об’їзду фахівцем відділу проводилась роз’яснювальна робота та надавались консультації щодо посіву озимих культур. Інформацію про захід висвітлено в газеті «Край Кам'янецький», де опубліковано статтю «Варта круглий рік».
Надавалась консультативна допомога агроформуванням області по питанням ведення насінництва, придбання насіння озимих культур для посіву під урожай 2020 року, порядку сертифікації насіння та садивного матеріалу.

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 81 планових та 18 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
   Продовжується відбір зразків рослинної продукції на виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу.
Разом з тим, для цілей державного контролю розпочато відбір зразків харчових продуктів в дошкільних та шкільних навчальних закладах області. Зразки направлені для дослідження на показники безпеки до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.
   Спеціалістами відділу прийнято участь у семінарі для представників ресторанного бізнесу, який організовано ГО «Ресторанна Гільдія» та компанією «ПРОФІ КЛАБ». Згідно законодавства України 20 вересня 2019 року набула чинності норма закону щодо запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для операторів ресторанного бізнесу і громадського харчування.

Відділ державного контролю

   Надано погодження на здійснення експорту чотирьох партій шроту соєвого та трьох партії яєць курячих в асортименті за межі держави.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 81 планових заходи. Також, було проведено 27 позапланових заходи з них 18 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 9 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 17 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ВРХ у кількісті 54 голови до Республіки Узбекистан. Також завезено поголів’я птиці в кількості 58 тис. голів з Республіки Польща.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 4 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.
Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, лейкоз і туберкульоз. Всього з початку року щеплено проти:
- сказу – 202343 голови,
- сибірки – 77651 голову,
- класичної чуми свиней – 2681886 голів;
- досліджено на туберкульоз – 180074 голови.
   В ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС з початку року проведено 670996 бесід, роздано 15345 листівок, надруковано 38 статей в газетах та розклеєно 7135інформаційних матеріалів.
Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 2131 одиницю автотранспорту, за виявлені порушення 354 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів:
- та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони,
- і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)»,
- інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів;
- з узгодження списків працюючих на підконтрольних об'єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002р.;
- та погодження примірних двотижневих меню, режимів роботи загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів. Директорам шкіл та завідуючим дошкільними навчальними закладами надаються пропозиції по питній воді де виявлені відхилення.
   Проведено: 4 планових, 10 позапланових та 81 комісійних обстежень об'єктів. З них: 4 об'єкти централізованого водопостачання, 21 дитячий навчальний заклад, 11 загальноосвітніх навчальних закладів, 5 полігонів, 5 на медичну практику, 35 криниць громадського користування. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.
   Взято участь в нараді Славутської міської ради «Про підготовку закладів освіти міста Славута до опалювального сезону у 2019-2020 навчальному році».
   Проведено планові обстеження дитячих дошкільних навчальних закладів з використанням лабораторних та інструментальних методів досліджень. За матеріалами обстежень підготовлено інформаційні листи завідуючим ДНЗ, головам сільських рад, начальникам відділів освіти надані пропозиції з усунення виявлених порушень санітарних норм та правил.
   При проведенні обстежень проводиться санітарно - освітня робота щодо профілактики захворюваності на менінгіт, гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

сайт зроблено в adgrafics