2-го жовтня 2019 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області прийняли участь в одноденному семінарі-навчанні на тему «Міжнародні стандарти харчової безпеки (НАССР) в закладах ресторанного бізнесу», який проводили громадська організація «Ресторанна гільдія» та компанія «ПРОФІ КЛАБ».
Даний захід відбувся у зв’язку з тим, що з 20 вересня 2019р. набрала чинності вимога Закону України «Про основні принципи та вимоги безпечності та якості харчових продуктів» щодо запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для потужностей ресторанного бізнесу. На семінарі були розглянуті питання :
- Що таке НАССР;
- Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні;
- Програми –передумови щодо безпеки харчової продукції;
- Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і систем моніторингу;
Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах ресторанного господарства (НАССР) та уніфікована форма акту аудиту.