Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Pool 

 За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 22.09.2019 надійшло повідомлення від ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» про випадки отруєння 21.09.2019 дезінфекційними засобами серед відвідувачів Спортивно-оздоровчого комплексу в м. Хмельницький.

   Отруєння пов’язують з порушенням вимог до знезараження води басейнів для дорослих та дітей.
   Усього постраждала 21 особа, у тому числі 19 дітей, з яких троє були госпіталізовані. Дорослим встановлено попередній діагноз: «Отруєння дезінфекційними засобами», дітям – «Отруєння хлорвмісною речовиною». На 23:00 21.09.2019 усіх госпіталізованих виписано з лікарні.
   З метою встановлення причин та умов виникнення отруєння фахівцями Головного управління було проведено збір інформації та 24.09.2019 проведено обстеження Спортивно-оздоровчого комплексу в присутності відповідальних працівників даного закладу. Спортивно-оздоровчий комплекс на день перевірки не працює.
   У ході обстеження встановлено, що дезінфекція води басейнів для дітей та дорослих здійснюється гіпохлоридом натрію, приготування якого проводиться на цьому ж об’єкті в автоматичному режимі. Для цього використовується автоматична станція дозування.
   Автоматична система приготування та подачі дезінфекційного розчину (гіпохлориту натрію) налагоджена на наявність залишкового вільного хлору в межах 0,5 мг/дм3. При збої в системі проводиться автоматичне відключення.
   Контроль роботи обладнання та приладів здійснюється черговим оператором, який кожні дві години проводить огляд, вранці, перед відкриттям закладу та в обід, проводить лабораторні дослідження (експрес-методом) на наявність вільного, активного та зв’язаного хлору, які фіксуються в журналі контролю.
   На момент перевірки, автоматика перебувала в робочому стані. Зі слів головного інженера в системі приготування та внесення дезінфекційного розчину збоїв не було.
   За результатами лабораторних досліджень Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби та ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» вода з чаші басейну дитячого (мілкого) та вода з чаші басейну дорослого вода не відповідає вимогам ДсанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» за вмістом хлору залишкового вільного.
   При нормативному показнику – не більше 0,5мг/дм3 фактичні показники склали – 1, 3 мг/дм3, 1,42 мг/дм3 та 6,65мг/дм3.
ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено дослідження проб атмосферного повітря в аквазоні Спортивно-оздоровчого комплексу, перевищень за вмістом хлору не виявлено.
   Нових звернень за медичною допомогою відвідувачів Спортивно-оздоровчого комплексу не зареєстровано.
   Санітарно-епідеміологічне розслідування причин виникнення надзвичайної ситуації продовжується.

сайт зроблено в adgrafics