Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу по ринковому нагляду проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик засобів вимірювальної техніки, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».
   Також, проводяться позапланові невиїзні перевірки по ланцюгу постачання, які були отримані з електронного реєстру рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції. Проводиться поточна робота по 4 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.
   За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду суб'єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходи щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.
   За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 6 Рішень.
   За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 2,550 тис. грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».
   За створення перешкод у проведені перевірки, одного суб'єкта господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності, відповідно ст.187-37 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з накладанням штрафних санкцій в сумі 0,170 тис. грн.
   При проведенні заходів по ринковому нагляду відеофіксація застосовувалась.

Відділ захисту споживачів

   За звітний період відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержано 7 звернень громадян: 4 письмових і 3 усних. Крім того, згідно телефонного зв’язку 12 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
   Проведено 2 позапланових і 2 планових перевірки, про що складено відповідні документи. Перевірки проводились із застосуванням засобів відеоспостереження.
За порушення законодавства України про рекламу притягнуто до відповідальності 1 особу з накладенням штрафу на суму 1,700 тис. грн.

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі 3765 га.
   Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 64,3 тис.га.  Закуплено ЗЗР. – 92,1 тони;
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 100;
  • карантинних сертифікатів - 24.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 301 одиниць;
  • обстеження посівів с/г культур для надання;

підтримки статусу місця виробництва або вільної ділянки від регульованих шкідливих організмів- 5285,4 тонн:

  • зеpна і зерно продуктів – 621 тонн;
  • продуктів харчування – 158 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 624 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 361 тонн;
  • вироби з деревини- 57 тонн;
  • лісоматеріалів - 1724 м3;
  • пиломатеріалів - 324 м3 ;
  • пакувальної тари з деревини –1578 одиниць;
  • інших об’єктів регулювання – 298 тонн.

   Опубліковано 2 статі на сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. Проведено 3 плановий заходи додержання законодавства у сфері захисту рослин.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   Проведено плановий захід державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері насінництва та розсадництва підчас якого виявлено порушення у веденні насінницької документації та дотриманні порядку маркування партій насіння. За результатами планового заходу складено Припис щодо усунення виявлених порушень, з зазначенням термінів їх усунення.
   На сайті Головного управління розміщено матеріал «Підготовка насіння озимих культур під урожай 2020», в якому проінформовано про стан проведення сертифікації насіння, а також надано рекомендації, як вберегтися від придбання неякісного «контрафактного» насіння.
   Продовжувалась підготовка проекту планових заходів державного нагляду (контролю) в сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО у відкритій системі на 2020 рік.
Фахівці відділу пройшли підвищення кваліфікації в Національному університеті біоресурсів і природокористування України, за результатами навчань було складено залік та отримано Сертифікати про підвищення кваліфікації.

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 62 планових та 38 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
   Продовжується відбір зразків рослинної продукції на виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу. Зразки сої, моркви столової, буряка столового, капусти, цибулі направленні для дослідження на показники безпеки до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Відділ державного контролю

   Надано погодження на здійснення експорту двох партій ВРХ, трьох партій молочної продукції, двох партій шроту соєвого та двох партій яєць курячих в асортименті за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 4 голови.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 62 планових заходи. Також, було проведено 42 позапланових заходи з них 38 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 4 заходи у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 35 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ВРХ у кількісті 54 голови до Республіки Узбекистан та одна партія ДРХ у кількості 252 голови до Турецької Республіки. Також завезено поголів’я птиці в кількості 80 тис. голів з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, лейкоз і туберкульоз. Всього з початку року щеплено проти:
- сказу – 195914 голів,
- сибірки – 62398 гололів,
- класичної чуми свиней – 267643 голів
- досліджено на туберкульоз – 174872 голів.
   В ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС з початку року проведено 62257 бесід, роздано 134545 листівок, надруковано 36 статтей в газетах та розклеїно 6403 інформаційних матеріалів.
   Працівники відділу прийняли участь у Всеукраїнському семінарі на тему «Сучасні науково-обґрунтовані підходи до профілактики та діагностики зоонозних захворювань в концепції «Єдине здоров’я».
   Завершено роботу по проведенню осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території Хмельницької області.
   Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 1969 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 297 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

   Управлівння державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

повідомляє, що за звітний період : проведено 6 планових заходів державного нагляду (контролю), 8 позапланових. Планові та позапланові перевірки проводились з лабораторно-інструментальними дослідженнями.Позапланові перевірки проводились за заявами суб’єктів господарювання.
   Спеціалістами Чемеровецького районного управління взято участь в роботі комісії Чемеровецької селищної ради в ході якої обстежено:
- 2 ЗОШ с.Черче, с.Біла виявлено порушення: відсутній контейнер для збору твердих побутових відходів, використовується кухонний посуд з пошкодженою емаллю та ін..
- 30 криниць громадського користування с.Біла, виявлено порушення: відсутня санітарна зона, відсутня кришка, відсутня підставка під відра та ін..
   Проводилась робота по узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002р.
   Проведено семінар-заняття з персоналом ЗОШ с.Черче на тему : «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи навчального закладу».
   Проведено 20 бесід з працівниками закладів дошкільної освіти та проведено розповсюдження 10 пам’яток на тему «Смертельне отруєння можна попередити», «Профілактика гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь», «Санітарні вимоги до утримання колодязів» .
   Спеціалістами Білогірського районного управління погоджено режим роботи та розглянуто розклад уроків для 8 загальноосвітніх навчальних закладів району. Дані рекомендації щодо врахування оптимального співвідношення навчального навантаження протягом тижня, а також правильне чергування протягом дня і тижня предметів природничо-математичного і гуманітарного циклів з уроками музики, образотворчого мистецтва, основ здоров"я і фізичної культури.
   Розглянуті та узгоджені перспективні меню на осінньо-зимовий період, режим роботи для 6 дитячих дошкільних закладів району.
   У Волочиському районі спеціаліст взяв участь у комісійному обстеженні ТОВ «Волочиськ-Агро» згідно колективного звернення громадян с. Копачівка, Волочиського району, щодо неправомірного зберігання ядохімікатів та пестицидів.
   Розглянуто один пакет документів ТОВ «Волочиськ-Агро» та видано одне рішення щодо можливості/неможливості видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.
   Проводиться робота з розгляду та погодження примірних двотижневих меню, режимів роботи загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів.
Директорам шкіл та завідуючим дошкільними навчальними закладами надаються пропозиції по питній воді де виявлені відхилення.
   В складі комісії прийнято участь в розгляді звернення жителів с.Клинове щодо нанесення шкоди людям, тваринам, рослинам – погіршення стану здоров’я, знищення сільськогосподарських посівів, квіткових насаджень на присадибних ділянках жителів внаслідок проведення десикації сільськогосподарської культури соняшника авіаційним методом. Розглянуто перспективне двотижневе меню 14 ДНЗ, погоджено 6 меню, відправлено на доопрацювання - 8.
   Розглянуто перспективне двотижневе меню 15 ЗОШ, погоджено 8 меню, 7 відправлено на доопрацювання.
Проведено санітарно-освітню роботу (29 бесід).
Спеціалістом Городоцького районного управління надіслана інформація в районну газету «Городоцький вісник» на тему; «Як запобігти захворюванням на кишкові інфекції». Проводилась робота по узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно з наказом МОЗ України №280 від 23.07.2002 р.
   В Дунаєвецькому районі спеціалістами проведено розгляд документів та підготовлено Рішення щодо можливості// неможливості видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для ГУ Пенсійного фонду України в Хмельницькій області за адресою: 32400 Хмельницька область, Дунаєвецький район, м. Дунаївці, вул. Шевченка 92 а. Рішення позитивне
   Підготовлено 2 інформації для розроблення детального плану:
-території за межами населених пунктів Маківської сільської ради з метою визначення можливості будівництва забійного переробного цеху,
-території Дунаєвецької міської ради за межами населених пунктів с.Великий Жванчик, та Чимбарівка з метою визначення можливості будівництва та обслуговування вітрогенераторних установок
- взяли участь в нараді при заступнику голови РДА з питання профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь в районі.
Спеціалістами Красилівського районного управління проводена експертиза перспективного меню харчування, Антонінської спецшколи інтернат, Планово обстежено ДНЗ «Веселка» с.Лагодинці порушення відсутня бактерицидна лампа для проведення обробки м’яконабивних іграшок та дезінфекції приміщення, пісочниця не обладнана кришкою. Керівнику підготовлений припис та надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації.
Комісією при Красилівській ОТГ обстежено 5 об’єктів торгівлі в сс.Заставки, Кульчини, Кульчинки, виявлено 3 порушення: порушується товарне сусідство, відсутні особові медичні книжки на робочому місці, відсутні супровідні документи на харчові продукти.
Обстежено 14 криниць громадського користування сс.Заставки, Кульчини, Кульчинки 5 криниць потребують покращення санітарно-технічного стану ,проведення ремонту огородження , встановлення дашка.
   Спеціалістом м. Хмельницького розглянуто звернень громадян - 1;
   Проведено позапланові обстеження (медична практика) – 1, порушення – 1. Видано рішення на викиди в атмосферне повітря – 3.
Розглянуто режимів роботи дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів – 49 та перспективних меню – 7;
   Проведення роботи з формування Єдиних справ, у відповідності до вимого Порядку формування єдиної справи розпорядних документів, що приймаються органом державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, затвердженого наказу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 03.07.2017р. №961
   Проведення роботи з формування справ з розгляду звернень громадян відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації;
Внесення інформації до Інтегрованої автоматизованої системи (ІАС) планування заходів державного нагляду (контролю)
   Проведено санітарно – освітню роботу щодо профілактики інфекційної захворюваності на ботулізм, гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь – 59 бесід.
Спеціалістами Полонського районного управління Проведено комісійне обстеження 1 кафе-бар смт.Понінка «Наталка»,1 громадський колодязь смт.Понінка. Полігон твердих побутових відходів смт.Понінка з проведенням лабораторних досліджень.
   В Славутському район спеціалістами проведена позапланова перевірка: ТОВ «Подільський навчально-технічний центр», результат перевірки – акт обстеження. комісійні обстеження – 1: обстеження житлово-побутових умов проживання громадянина Тимощука С.С., жителя села Клепачі Ганнопільської ОТГ Славутського району, результат перевірки – 2 акти обстеження житлово-побутових умов. розглянуто перспективних меню – 11, відхилено – 0; вивчення та узгодження списків працюючих на підконтрольних об'єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002 р.– 7. розглянуто звернення громадянина Поліщука В.В., жителя м. Славута, щодо порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм та стандартів його сусідом Трохимчуком І.М.; за результатами розгляду даного звернення надіслано лист у Славутську міську раду з пропозицією створення комісії для вирішення даного питання.лекції – 1, «Профілактика гострих кишкових інфекцій» для працівників Цвітоського НВО; бесіди з консультаціями – 24.
В Старокостянтинівському районі проведена планова перевірка Верхняцького дошкільного навчального закладу з відбором зразків для лабораторного дослідження. За результатами перевірки написаний акт та припис. проводиться розгляд генерального плану сіл Великомацевицької сільської ради.
   В Старосинявському районі протягом звітного періоду проведено позапланову перевірку Старосинявської ЦРЛ на предмет отримання ліцензії на медичну практику. Участь в роботі комісії ДНПК з профілактики сказу. Проводиться вивчення та погодження режиму роботи , меню-розкладок загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів
  В Теофіпольському районі спеціалістом в складі комісій проведено 9 перевірок підконтрольних об’єктів (3 ЗОШ, 3 звалища ТПВ, 3 водогони) та обстежено 12 криниць громадського користування .
Спеціалістами Шепетівського районного управління проведені бесіди з медичними працівниками та працівниками освіти по дотриманню санітарного законодавства в дитячих навчальних закладах.
Протягом тижня переглядалися примірні двотижневі меню на осінній період 2019-2020 навчального року, розклад уроків та режим роботи закладів освіти.

сайт зроблено в adgrafics