Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу по ринковому нагляду проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик інструментів ручних пневматичних, гідравлічних або з вмонтованим електричним або неелектричним двигуном (дрелі, пили, газонокосарки та інша техніка для побутового використання), відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції». Відібрано два зразки продукції для проведення експертизи (випробування) на відповідність вимогам Технічного регламенту.
   Також, проведено 2 позапланові невиїзні перевірки по ланцюгу постачання, які були отримані з електронного реєстру рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції.
   Відповідно Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік, проведено виконання припису по плановій перевірці щодо додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності в частині додержання вимог щодо періодичної повірки засобів вимірювальної техніки, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».
   Проводиться поточна робота по 6 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.
За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду суб'єктам господарювання видано 3 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.
   За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 1 Рішення.
   За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 2,5 тис. грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».
   При проведенні заходів по ринковому нагляду відеофіксація застосовувалась.

Відділ захисту споживачів

   За звітний період відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержано 9 звернень громадян: 2 письмових і 7 усних. Крім того, згідно телефонного зв’язку 14 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
   Проведено 2 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи. Перевірки проводились із застосуванням засобів відеоспостереження.
   Притягнуто до адмін. відповідальності 3 особи з накладенням штрафів на суму 0,510 тис.грн.

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі 3420 га.
Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 38,4 тис.га.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

   Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 69;
  • карантинних сертифікатів - 26.
    Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:
  • транспортних засобів – 276 одиниць;
  • огляд садівного матеріалу- 678 тис.шт;
  • зеpна і зерно продуктів – 1399 тонн;
  • продуктів харчування – 300 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 220тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 193 тонн;
  • вироби з деревини- 57 тонн;
  • лісоматеріалів - 2014,7 м3;
  • пиломатеріалів - 98 м3 ;
  • пакувальної тари з деревини –2405 одиниць;
  • інших об’єктів регулювання – 14 тонн.

Опубліковано 1 статтю на сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   За звітний період здійснювалась підготовка проекту планових заходів державного нагляду (контролю) в сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО у відкритій системі на 2020 рік.
   Проводився плановий захід державного нагляду (контролю) додержання законодавства у сфері насінництва та розсадництва
Начальник відділу взяла участь в роботі круглого столу – наради: «Результати реалізації державної політики у сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах за 8 місяців 2019 року та визначення основних завдань.
   Спеціалісти відділу проходили підвищення кваліфікації в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 51 плановий та 59 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
   Спеціалістами відділу розпочато проведення державного аудиту щодо додержання забійним підприємством вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
   Продовжується відбір зразків рослинної продукції на виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу. Зразки продукції направленні для дослідження на показники безпеки до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Відділ державного контролю

   Надано погодження на здійснення експорту двох партії молочної продукції, п’яти партій шроту соєвого та трьох партій яєць курячих в асортименті за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 2 голови.
Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 51 планових заходи. Також, було проведено 72 позапланових заходи з них 59 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 13 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 56 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ВРХ у кількісті 200 голів до Ліванської Республіки, одна партія ВРХ у кількості 70 голів до Республіки Узбекистан та одна партія ДРХ у кількості 252 голови до Турецької Республіки. Також завезено поголів’я птиці в кількості 110 тис. голів з Республіки Польща і 83 тис. голів з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, лейкоз і туберкульоз. Всього з початку року щеплено проти:
- сказу – 189499 голів,
- сибірки – 60531 гололів,
- класичної чуми свиней – 263131 голів
- досліджено на туберкульоз – 170805 голів.
   В ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС з початку року проведено 62138 бесід, роздано 134465 листівок, надруковано 36 статтей в газетах та розклеїно 6391 інформаційних матеріалів.
   Проведено аналіз виконання плану по проведенні щеплень і лікувально-профілактичних заходів по профілактиці заразних хвороб тварин.
   З 11.09.2019 року розпочато проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин на території Хмельницької області.
Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 1955 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 295 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів )», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, експертиза та погодження перспективного меню харчування, режиму навчання і виховання, навчально-трудового навантаження, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.
   Проведено: 4 планових та 2позапланових обстеження об’єктів та 85 комісійних обстежень. З них: 6 об’єктів централізованого водопостачання, 10 дитячих навчальних закладів, 66 загальноосвітніх навчальних закладів, 8 об’єктів торгівлі, 4 полігонів, 54 криниці громадського користування. У 83,5% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації.
   Підготовлено 5 статей в місцеву пресу.
Проведено:
- нараду з начальником управління освіти, директорами ЗОШ та завідувачем ДНЗ по незадовільним результатам лабораторних досліджень води питної водопровідної, яка була відібрана в закладах міста Старокостянтинів;
- 2 семінари-заняття з персоналом ЗОШ с.Біла та с. Чорна Чемеровецького району на тему : «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи навчального закладу».

сайт зроблено в adgrafics