Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   На Хмельниччині розпочалася осіння посівна компанія. Скільки маємо підготовленого кондиційного насіння для посіву?

   Прогнозована потреба в насінні озимих зернових культур для засіву запланованих під урожай 2020 року площ складає 45,2 тис тонн. В тому числі 42,4 тисяч тонн озимої пшениці, 0,3 тисяч тонн озимого жита, 2,4 тис. тонн озимого ячменю. Крім того, для забезпечення посіву запланованих площ необхідно 0,34 тис. тонн озимого ріпаку.
   Суб’єктами господарювання, що занесені до Державного реєстру і проводять свою виробничу діяльність на Хмельниччині, а також підприємствами, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлю насінням на території області, станом 05.09.19 року підготовлено та сертифіковано 5418 тонн озимих зернових культур, що складає 12 % до необхідного. В тому числі, сертифіковано 2200 тонн озимої пшениці, 1654 тонни озимого жита, 664 тонни озимого ячменю. Крім того проведено сертифікацію 113 тонн озимого ріпаку.
   Суб’єкти насінництва та розсадництва реалізовують дане насіння як в межах, так і поза межі області, тому підприємствам області, які не мають в наявності достатньої кількості насіння для засіву запланованих площ, рекомендуємо в найкоротші терміни подбати про його придбання.
   Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва наголошує, що введення в обіг насіння та садивного матеріалу без сертифікації є порушенням норм Закону України «Про насіння та садивний матеріал». Кожна партія насіння і садивного матеріалу для реалізації, відповідно до законодавства, повинна супроводжуватись Сертифікатами та супровідними документами (Атестат на насіння або      Свідоцтво на насіння) які є дійсними на всій території України (п. 28 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 р. № 97 «Про затвердження Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал та форм сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал»).

сайт зроблено в adgrafics