Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   5-го вересня 2019 року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Старосинявській районній державні адміністрації. На порядку денному засідання було розглянуто питання «Про вжиття невідкладних заходів з недопущення збудника африканської чуми свиней на територію Старосинявського району» .

   На засідання запрошені керівники та спеціалісти свиногосподарств всіх форм власності району.
   Начальник Старосинявського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Хмельницькій області Василь Олексійович Заворотний доповів, що ситуація щодо АЧС в державі залишається досить складною. Усі проблемні питання, пропозиції та зауваження внесено до протокольного рішення комісії ДНПК при РДА, а саме:
- забезпечення роботи ферм в «Закритому» режимі;
- не виконуються попередні протоколи засідань ДНПК при Старосинявській РДА;
- провести позапланові заходи державного контролю в свиногосподарствах всіх форм власності;
- забезпечення 100% охоплення щепленнями всіх свиней проти класичної чуми свиней в населених пунктах району;
- активізувати роботу спільних поліцейсько-ветеринарних мобільних груп, проаналізувати результати роботи, вжити заходів для підвищення їх ефективності;
- провести обстеження мисливських угідь з метою виявлення хворих кабанів та їх трупів;
- облаштування належним чином місць реалізації харчових продуктів та тварин;
- провести перевірку ветеринарно-санітарного стану худобо могильників;
- винести на сесію Старосинявської селищної ради програму «Недопущення та ліквідації африканської чуми свиней на території Старосинявської селищної ради на 2019-2020 роки;
- через засоби масової інформації провести роз’яснювальну роботу з населенням щодо профілактики африканської чуми свиней, активізувати розповсюдження листівок, плакатів з питань АЧС.
   Підсумовуючи засідання комісії, було акцентовано увагу посадовців на належне виконання всіх протокольних рішень та персональну відповідальність посадових осіб за належне виконання ними завдань.

IMG 2806

сайт зроблено в adgrafics