Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик телефонних апаратів, включаючи телефонні апарати для стільникових мереж зв'язку або інших бездротових мереж зв'язку, що містять передавачі або передавачі та приймачі, репітери (повторювачі) систем стільникового зв'язку; та характеристик електричного та електронного обладнання: - техніки для використання в побуті (комп'ютерної техніки тощо); - кухонної техніки, - техніки для використання в побуті (пральні машини, холодильні прилади, кондиціонери повітря, пилососи, посудомийні машини, сушарки, побутові барабанні сушильні машини, праски, телевізори тощо), відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».
   Проводиться поточна робота по 6 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.
   За результатами перевірок. суб'єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності.
   За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 4 Рішення.
   За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».
   За створення перешкод у проведенні перевірки, на суб'єкта господарювання буде складено протокол про адміністративне правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності, відповідно ст.187-37 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
   Під час перевірок проводилась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

   За звітний період отримано 9 усних звернень громадян.
   Крім того, 22 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
   Проведено 2 планові і 6 позапланових перевірок, про що складено відповідні документи.
   Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану на площі 13240 га.
   Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:
про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в літній період 2019 року в господарствах області. Проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі 8,4 тис.га.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 156;
  • карантинних сертифікатів - 49.


Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 364 одиниць;
  • зеpна і зерно продуктів – 653 тонн;
  • насіння зернових і зернобобових культур-103
  • продуктів харчування – 424 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 1791 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 147 тонн;
  • вироби з деревини -6 тонн;
  • лісоматеріалів - 3367 м3;
  • пиломатеріалів - 141 м3 ;
  • пакувальної тари з деревини – 3062 одиниць;
  • інших об’єктів регулювання – 86 тонн.
  • обстеження с/г культур на об’єкти регулювання

Проведено 1 перевірку держнагляду (контролю)у сфері карантину рослин.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

   За звітний період проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, запобігання поширення контрафактного (фальсифікованого) насіння та садивного матеріалу, дотримання прав інтелектуальної власності на сорти рослин, а також можливих негативних наслідків від розповсюдження ГМО  рослин у відкритих системах з 15 суб’єктами господарювання. Під час бесід ручались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».
   Підготовлено щомісячну інформацію про проведення планових заходів нагляду контролю.
   Проводилась підготовка проекту планових заходів державного нагляду (контролю) в сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО у відкритій системі на 2020 рік.
   Надавалась консультативна допомога агроформуванням області по питанням ведення насінництва, придбання насіння озимих культур для посіву під урожай 2020 року, порядку сертифікації насіння та садивного матеріалу

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 57 планових та 29 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
   Спеціалістами відділу розпочато проведення державного аудиту щодо додержання забійним підприємством вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
   Продовжується відбір зразків рослинної продукції на виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу. Зразки пшениці озимої, ячменю озимого, ріпаку направленні для дослідження на показники безпеки до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Відділ державного контролю

   Надано погодження на здійснення експорту однієї партії ВРХ, двох партії молочної продукції, дев’яти партій шроту соєвого та двох партій яєць курячих в асортименті за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 5 голів.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 60 планових заходів. Також, було проведено 33 позапланових заходи з них 29 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 4 заходи у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 26 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ВРХ у кількісті 200 голів до Ліванської Республіки, одна партія ВРХ у кількості 70 голів до Республіки Узбекистан та одна партія ДРХ у кількості 275 голів до Турецької Республіки. Також завезено поголів’я птиці в кількості 65 тис. голів з Республіки Польща.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, лейкоз і туберкульоз. Всього з початку року щеплено проти:
- сказу – 184621 голів,
- сибірки - 35178 гололів,
- класичної чуми свиней – 259999 голів
- досліджено на туберкульоз – 168296 голів.
   Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС проведено 1820 бесід, роздано 205 інформаційних матеріалів, надруковано розклеєно 195 інформаційних матеріалів.
   Проведено аналіз виконання плану по проведенні діагностичних дослідженнях по профілактиці основних заразних хвороб тварин.
   Працівниками територіальних підрозділів проведена робота по наповненню «Єдиної інформаційної системи проведення протиепізоотичних заходів»
   На баланс Головного управління Держпродспоживслужби прийнято вакцину проти сибірки тварин у кількості 110 тисяч доз.
   Працівниками Ізяславської та Теофіпольської районної державної лікарні була надана практична допомога у ліквідації спалаху АЧС у Львівській області.
   Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних поліцейсько-ветеринарних груп з початку року перевірено 1955 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 295 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів )», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, розгляд звернень громадян.
   Проведено:
- семінар-нараду з керівниками навчальних закладів Білогірського району по підготовці до нового 2019-2020 навчального року;
- дві наради з керівниками навчальних закладів Летичівської та Меджибізької ОТГ по результатах перевірок та підготовки закладів до нового навчального2019-2020навчального року;
- нараду - семінар з ФОП, які організують харчування в навчальних закладах м. Старокостянтинів;
- 2 позапланових обстеження об’єктів та 214 комісійних обстежень. З них: 2 об’єкти централізованого водопостачання, 77 дитячих навчальних закладів, 66 загальноосвітніх навчальних закладів, 7 об’єктів торгівлі, 54 криниці громадського користування. У 83,5% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації.
   Взято участь:
- у нараді з власниками закладів ресторанного бізнесу та представниками освіти чотирьох ОТГ району щодо впровадження системи НАССР з виступом (лекцією): «Про дотримання санітарних вимог в закладах ресторанного бізнесу та навчальних закладах району з метою профілактики спалахів харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій»;
- у 6 нарадах з керівниками закладів освіти Кам’янець-Подільського району з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року;
- у засіданні колегії Славутської РДА «Про стан підготовки навчальних закладів Славутського району до нового 2019-2020 навчального року»;
- у колегії Летичівської РДА «Про стан підготовки навчальних закладів району до нового 2019-2020 навчального року»
- у семінар - нараді із директорами ЗОШ Новоушицького району по питанню «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи навчальних закладів».

сайт зроблено в adgrafics