Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

   За звітний період спеціалістами відділу по ринковому нагляду проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик проводів ізольованих (включаючи емальовані чи анодовані), кабелів (включаючи коаксальні) та інші ізольовані електричні провідники) та характеристик інструментів ручних пневматичних, гідравлічних або з вмонтованим електричним або неелектричним двигуном (дрилі, пили, газонокосарки та інша техніка для побутового використання та 2 позапланові виїзні перевірки які були отримані з електронного реєстру Рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції». Для проведення експертизи (випробування) відібрано один зразок продукції.
   Проводиться поточна робота по 3 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.
   За результатами перевірок по ринковому нагляду, суб'єктам господарювання видано 5 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 3 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами та 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.
   За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 2 Рішення.
   За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 3,4 тис.грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».
   Під час перевірок проводилась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

   За звітний період отримано 10 звернень громадян, з них: 5 письмових і 3 усних. Крім того, 19 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
    Проведено 2 планові перевірки, про що складено відповідні документи.
Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

   Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану на площі 6555 га.
Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в літній період 2019 року в господарствах області. Проведено захист сільськогосподарських рослин від шкідливих організмів на площі 12,7 тис.га.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 117;
  • карантинних сертифікатів - 29.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 282 одиниць;
  • зеpна і зерно продуктів – 653 тонн;
  • продуктів харчування – 23 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 3255 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 172 тонн;
  • вироби з деревини -24 тонн;
  • лісоматеріалів - 1376,3 м3;
  • пиломатеріалів - 156,3 м3 ;
  • пакувальної тари з деревини – 2371 одиниць;
  • інших об’єктів регулювання – 39 тонн.
  • обстеження с/г культур на об’єкти регулювання.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

          З метою контролю виконання суб’єктом господарювання Припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва наданого підчас здійснення планового заходу нагляду (контролю), здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю).
З 4 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, запобігання поширення контрафактного (фальсифікованого) насіння та садивного матеріалу, дотримання прав інтелектуальної власності на сорти рослин, а також можливих негативних наслідків від розповсюдження ГМО рослин у відкритих системах. Вручались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».
   Здійснювалась підготовка щомісячних звітів про роботу відділу.
   До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготовлено інформацію щодо проблемних питань, що виникають під час проведення заходів державного нагляду (контролю) в сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин.
   Проводилась підготовка проекту планових заходів державного нагляду (контролю) в сферах насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО у відкритій системі на 2020 рік.
   Надавалась консультативна допомога агроформуванням області по питанням ведення насінництва, придбання насіння озимих культур для посіву під урожай 2020 року, порядку сертифікації насіння та садивного матеріалу.

Відділ безпечності харчових продуктів

   Державними інспекторами області протягом тижня проведено 10 планових та 35 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
   На виконання Плану державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах тваринного походження на 2019 рік забезпечено відбір та доставку зразків для моніторингових досліджень за ІІІ квартал 2019 року до Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, з послідуючою підготовкою та доставкою до
- Львівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.
- Прийнято участь у нараді «Здійснення державного нагляду лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках». На якій було проаналізовано роботу лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках області за 7 місяців 2019 року.

Відділ державного контролю

   Надано погодження на здійснення експорту трьох партій молочної продукції за межі держави.
   Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 8 голів.
   Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 12 планових заходів. Також, було проведено 44 позапланових заходів з них 35 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 9 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 30 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
   На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ВРХ у кількісті 200 голів до Ліванської Республіки, дві партії ВРХ у загальній кількості 114 голів до Республіки Узбекистан та одна партія ДРХ у кількості 275 голів до Турецької Республіки. Також завезено поголів’я птиці в кількості 60 тис. голів з Республіки Польща і 60 тис. голів з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

   Працівниками відділу опрацьовано 1 запит щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.
   Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, КЧС, туберкульоз. Всього за тиждень щеплено проти:
- сказу –2125 голів,
- сибірки – 2072 голови;
- КЧС – 2776 голів;
- досліджено на туберкульоз – 1325 голів;
   Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС проведено 1675 бесід, роздано 144 інформаційних матеріали, розклеєно 154 листівки та надруковано 1 статтю у пресі.
   Підготовлено матеріали для проведення засідання ДНПК при Хмельницькій ОДА «Про вжиття невідкладних заходів з недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Хмельницької області», Інформація висвітлена на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.
   На виконання рішень ДНПК створено і направлено для погодження спільний з ГУ Національної поліції в області спільний наказ щодо роботи ветеринарно-поліцейських мобільних груп
   Взято участь в підготовці для аудиту підприємства-експортера птахогосподарства Філія Птахофабрика «Авіс» ПАТ «Агрохолдінг «Авангард» с.Гуменці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.
   Організовано збір та аналіз інформації щодо використання деззасобів територіальними установами державної ветеринарної медицини протягом 2019 року.
Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 1919 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 288 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

   За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню.

Проведено:

- 23 позапланових обстеження об’єктів та 281 комісійне обстеження. З них: 1 об’єкті централізованого водопостачання, 120 дитячих навчальних закладів, 130 загальноосвітніх навчальних закладів, 37криниць громадського користування. У 62,3% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації;
- нараду-семінар з керівником відділу освіти, директорами шкіл, працівниками навчальних закладів (ЗОШ,ЗДО) Полонської громади.
Взято участь:
- в засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій ОДА;
- в колегії при Ізяславській РДА з питання готовності закладів освіти до 2019-2020 навчального року;
- в нараді Шепетівської РДА з директорами та завідуючими дитячих навчальних закладів, кухарами Судилківської ОТГ, Грицівської ОТГ по результатах комісійних обстежень готовності закладів освіти до нового навчального року;
- в підсумковій нараді - семінарі з начальником відділу освіти, директорами, завідуючими, працівниками харчоблоків, медичним персоналом закладів освіти Гуківської сільської ради (Гуківська ОТГ), Чемеровецького району на тему: «Результати готовності ЗОШ та ДНЗ громади до нового навчального року 2019-2020 за результатами перевірки. Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи навчальних закладів»

сайт зроблено в adgrafics