Головним спеціалістом відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Красилівського районного управління Добровольським С.І. за участю відповідальних осіб Красилівської РДА проведені наради семінари із керівниками закладів освіти всіх форм власності, в тому числі Красилівської ОТГ 19 серпня; Антонінської ОТГ 19 серпня; Красилівської РДА 20 серпня.
Учасники нарад семінарів під розписку ознайомлені з нормативно-правовими актами, а саме: Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», постанови КМУ від 22.11.2004р №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», спільних наказів Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», від 15.08.06 №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах», від 17.04.2006 N 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», ДСанПіНу «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01), «Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів» від 24.03.2016 №234, «Гігієнічних вимог до улаштування, утримання і режиму спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, та навчально-реабілітаційних центрів» від 20.02.2013 року №144.
Особлива увага приділена питанню організації харчування в закладах освіти, зокрема наявності на продовольчу сировину та харчові продукти супровідних документів, що засвідчують їх безпеку та якість, а також розробці перспективних двотижневих меню, які повинні містити повний набір продуктів харчування, відповідно до вікової категорії, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах».