Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду 

За звітний період спеціалістами відділу по ринковому нагляду проведено 1 планову виїзну перевірку  характеристик електричних та електронних іграшок; іграшок, призначених для гри на воді, зокрема, басейни, що надуваються; іграшок для дітей віком до 36 місяців; іграшок, призначених для нанизування над колискою, дитячим ліжком або дитячою коляскою за допомогою мотузок, шнурів, резинок чи ременів та 2 позапланові виїзні перевірки які були отримані з електронного реєстру Рішень органів ринкового нагляду національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції». 

Проводиться поточна робота по 6 позапланових заходах по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України. 

За результатами перевірок по ринковому нагляду, суб'єктам господарювання видано 3 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 2 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами та 1 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 1 Рішення.

Під час перевірок проводилась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 14 звернень громадян, з них: 3 письмових і 11 усних. Крім того, 27 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав. 

Проведено 2 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.    

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі 7068 га.

 Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 96 тис. га.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.
  • Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:
  • фітосанітарних сертифікатів – 82;
  • карантинних сертифікатів  - 42.
  • Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:
  • транспортних засобів – 235 одиниць;
  • насіння – 835 тонн;
  • зеpна і зерно продуктів – 207 тонн;
  • продуктів  харчування – 120 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 423тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 155 тонн;
  • лісоматеріалів  - 2739 м3;
  • пиломатеріалів  - 152 м3;
  • пакувальної тари  з деревини – 99 одиниць;
  • інших об’єктів регулювання – 90 тонн.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено роз’яснювальну роботу з 7 суб’єктами господарювання щодо дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, запобігання поширення контрафактного (фальсифікованого) насіння та садивного матеріалу, дотримання прав інтелектуальної власності на сорти рослин, а також можливих негативних наслідків від розповсюдження ГМО рослин у відкритих системах.  Вручались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».

Проводилась розробка адміністративних регламентів процесів у рамках виконання функцій відділом контролю в сфері насінництва та розсадництва.

Надавалась консультативна допомога агроформуванням області по питанням ведення насінництва, придбання насіння озимих культур для посіву під урожай 2020 року, порядку сертифікації насіння та садивного матеріалу.

Відділ безпечності харчових продуктів

        Державними інспекторами області протягом тижня проведено 36 планових та 12 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. 

         Продовжується відбір зразків рослинної продукції на виконання Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження при внутрішньодержавному обігу. Зразки пшениці озимої, ячменю озимого, ріпаку направленні для дослідження на показники безпеки до Хмельницької регіональної державної   лабораторії Держпродспоживслужби.

        З метою забезпечення організованого початку 2019-2020 навчального року у закладах загальної середньої освіти обласної комунальної власності спеціалістами відділу у складі робочої групи вивчено стан їх готовності, а саме:

  • Ямпільська спеціальна школа Хмельницької обласної ради;
  • Ізяславський навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради;
  • Плужнянська санаторна школа Хмельницької обласної ради;
  • Берездівська спеціальна школа Хмельницької обласної ради;
  • Славутський ліцей ІІ-ІІІ ступенів Хмельницької обласної ради;
  • Антонінська спеціальна школа Хмельницької обласної ради;
  • Кам’янець-Подільський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою Хмельницької області;
  • Кам’янець-Подільський ліцей ІІ-ІІІ ступенів «Славутинка» Хмельницької обласної ради;
  • Кам’янець-Подільська спеціальна школа Хмельницької обласної ради;
  • Кам’янець-Подільська навчально-реабілітаційний центр Хмельницької обласної ради;
  • Орининська гімназія Хмельницької обласної ради;
  • Голенищівська спеціальна школа Хмельницької обласної ради.

Відділ державного контролю

Надано погодження на здійснення експорту 3 партій молочної продукції, однієї партій шроту соєвого та п’яти партій яєць курячих в асортименті за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 3 голови.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 41 планових заходи. Також, було проведено 16 позапланових заходів з них 12 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 4 заходи у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 9 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ВРХ у  кількісті 200 голів до Ліванської Республіки, одна партія ВРХ у кількості 40 голів до Республіки Узбекистан та одна партія ДРХ у кількості 275 голів до Турецької Республіки. 

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, КЧС, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу –2055голів, 

- сибірки – 2181 голів;

- КЧС – 1962 голову;

- досліджено на туберкульоз – 1883 голови;

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 1295, 1188 бесід, роздано 277 інформаційний матеріал, розклеєно 88 листівок та надруковано 3 статті у пресі.

Проводиться перевірка оформлення накопичувальних справ по фактам спалахів АЧС.

Взято участь в тестуванні за результатами дистанційного навчання «Важливість використання найкращих практик для виробництва безпечного молока та молочних продуктів».

Голові президії ради Хмельницької обласної організації УТМР направлено лист щодо необхідності вдосконалення обліку мисливських собак контролю за виконанням антирабічних заходів.

Проведено розподіл діагностикумів і біопрепаратів, що надійшли за рахунок коштів державного бюджету.

Намічено план щодо доставки патологічного матеріалу для моніторингових досліджень на туляремію ВРХ.

Проведена підготовка звітності за результатами 7 місяців роботи у 2019 році.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 1774 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 278 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства   

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького  міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони,   розгляд документів і оформлення- «Санітарних паспортів на  право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів )» , розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання,   узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню. 

Проведено:  3 планових, 22 позапланових обстеження об’єктів  та 217 комісійних обстежень. З них: 7 об’єктів централізованого водопостачання, 108 дитячих навчальних закладів , 102 загальноосвітніх навчальних закладів,   13криниць громадського користування. У 36,2% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам, балансоутримувачам та іншим відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та  надані рекомендації.

        Підготовлено  12 статей в місцеву  пресу.  

     Проведено:

  • нараду-семінар з керівником відділу освіти, дерикторами шкіл, працівниками навчальних закладів (ЗОШ,ЗДО) Понінківської громади;
  • заняття з персоналом  Чемеровецького центру соціальної реабілітації  дітей-інвалідів Чемеровецької РДА на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації  роботи центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів».
  • заняття з працівниками Волочиського ЦНАПу щодо змін в санітарному законодавстві.
сайт зроблено в adgrafics