Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

«Медицина лікує людину, 

а ветеринарна медицина – людство»

С. С. Євсеєнко

P8020069    

Серпень – найбагатший місяць року, бо природа наділила його своїми дарами, а ветеринарам ще й випав чудесний бонус – професійне свято – «День працівників ветеринарної медицини». В основі нинішньої Держпродспоживслужби є ветеринарна служба, яка десятиліттями напрацювала кадровий ресурс, досвід, матеріальну базу. 

Держпродспоживслужба є доволі молодою службою яка об’єднує в собі  спеціалістів фітосанітарної, санітарно-епідеміологічної, ветеринарної служб а також служби з прав споживачів.

Спеціалісти ветеринарної медицини Волочиського району ефективно співпрацюють з господарствами усіх форм власності. Вони конкретними справами дбають про збереження стабільного епізоотичного благополуччя. На їхньому особливому контролі – заходи з недопущення заносу та розповсюдження збудника інфекційних та інвазійних хвороб на територію району, широка роз’яснювальна робота з населенням та операторами ринку, співпраця з представниками влади, Національної поліції, сільськими радами та об’єднаними територіальними громадами. Крім того, зважаючи на ситуацію з африканською чумою свиней, спеціалісти тримають на «пульсі» ситуацію по дотриманню правил біобезпеки свиногосподарств.

В основу роботи спеціалістів ветеринарної медицини входить надання послуг по проведенню вакцинацій тварин, їх ідентифікації, діагностичних досліджень, проведенню дезінфекції, дезінсекції, дератизації, наданню лікувальної допомоги як дрібним так і великим тваринам.

Завдяки цілеспрямованості та наполегливості виконання своїх професійних обов’язків,  колектив працівників ветеринарної медицини стоїть на сторожі стабільного епізоотичного благополуччя Волочиського району та наполегливо впроваджує наукові досягнення і передовий досвід у ветеринарну практику.

Після набрання чинності українського законодавства у сфері безпечності харчових продуктів на службу випало немале зобов’язання контролю у сфері виробництва та обігу харчових продуктів. Під державний контроль потрапляють не тільки ферми та переробні підприємства, а й заклади шкільної та дошкільної освіти, ресторани, бари, кафе, піцерії, продовольчі магазини, пекарні, медичні аптеки, АЗС, тощо, загалом всі ті оператори ринку які мають відношення до харчового продукту. Проведення перевірок тепер здійснюються без повідомлення, а контроль став ризик-орієнтовний і проводиться з періодичністю, достатньою для досягнення цілей цього закону – підвищення безпечності продуктів. Під час проведення державного контролю обов’язково проводиться відеофіксація для того щоб зробити процес перевірки більш прозорим. 

Новизною харчового законодавства з 20 вересня 2016 року є впровадження системи НАССР (ХАСП) суть якої виявити усі критичні точки й чинники, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути їх і постійно контролювати. З 20 вересня 2019 року вона стає обов’язково для всіх операторів ринку які проводять виробництво харчового продукту, це стосується не тільки харчоблоків, ресторанів, їдалень, кафешок, а й елементарне виробництво кави, ковових напоїв та чаю у автоматах. За не виконання вимог впровадження даної системи закон передбачає штраф на юридичних осіб у розмірі 125 190 грн., на ФОП  - у розмірі 52 595 грн. Коректніше буде впровадити систему НАССР чим бути зобов’язаним заплатити штраф про що інспектори наголошують під час проведення перевірок. Інспекторські перевірки виявили що з впровадженням даної системи на підконтрольних об’єктах в районі плачевна ситуація, особливо це стосується шкільних та дошкільних закладів, де виробництво харчового продукту пов’язано з харчуванням дітей – нашого майбутнього. 

Провівши аналіз наявності суб’єктів господарювання на території району, які задіяні у харчовій індустрії, багато операторів ринку не здійснюють реєстрацію  у державному реєстрі Держпродспоживслужби, чим спонукають інспектора до застосування заходів адміністративного впливу в розмірі від 104 325грн. - 45 903 грн. Процедура реєстрації не займає багато часу та є безкоштовною.

Державою наділено Держпродспоживслужбу широким спектром повноважень та досить великими штрафними санкціями, але в тому числі є ризик-орієнтовний підхід під час перевірки та надає можливість та час для виправлення виконання виявлених недоліків суб’єктам господарювання.

 Шановні працівники Держпродспоживслужби!

Вітаю всіх, хто обрав нелегку професію ветеринара, а також ветеранів галузі, з професійним святом. 

Висловлюю своєму колективу слова щирої вдячності за чесну і сумлінну працю, за те, що з честю несете свою нелегку і почесну професійну ношу.  

Вдячний за роботу усім, хто щодня забезпечує епізоотичне благополуччя краю, виробництво якісної і безпечної продукції тваринного і рослинного походження, тим, хто багато робить, аби служба стабільно працювала та виконувала поставлені завдання. 

Згуртована праця — запорука успішного результату! Щиро дякую усьому нашому колективу за розуміння, співпрацю, взаємну підтримку і довіру!

Бажаю успіхів у праці, міцного здоров’я, благополуччя і впевненості у завтрашньому дні.

Начальник Волочиського районного управління

ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області

М. Я. Микуляк

сайт зроблено в adgrafics