Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   З метою недопущення харчових отруєнь та розповсюдження інфекційних захворювань тварин, які несуть загрозу життю і здоров’ю людей, державними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби області розпочато проведення навчань із забійниками тварин (реалізаторами м’яса на агропродовольчих ринках, павільйонах) щодо дотримання ветеринарно-санітарних правил при подвірному забої тварин.

   Наразі, 23 липня відповідне навчання проведено у Дунаєвецькому районі.
   В заході взяли участь представники Дунаєвецького районного управління, Дунаєвецької міжрайонної лабораторії Держпродспоживслужби, лабораторії ВСЕ на ринку, забойщики та реалізатори м’яса на ринку.
   Державними інспекторами висвітлено вимоги «Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин», які затверджені наказом Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 14.01.2004 № 4 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 28 січня 2004 р. за № 121/8720. Наголошено, що до забою допускаються клінічно здорові тварини (велика рогата худоба, вівці, кози, свині, птиця, кролі та ін.) відповідно до «Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи та м’ясних продуктів».
   Вказано, що тварини перед забоєм в обов'язковому порядку мають бути оглянуті спеціалістом ветеринарної медицини з видачею власнику відповідної ветеринарної довідки, на підставі якої проводиться забій. Подвірний забій тварин здійснюється під наглядом спеціаліста державної установи ветеринарної медицини. Забійник повинен мати особисту медичну книжку та проходити медичний огляд у встановленому порядку.
   Разом з тим, забійникам тварин та реалізаторам м’яса роздані пам’ятки щодо подвірного забою тварин.

IMG 20190723 092149IMG 20190723 092200

сайт зроблено в adgrafics