Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду 

За звітний період спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик проводів ізольованих (включаючи емальовані чи анодовані), кабелів (включаючи коаксальні) та інші ізольовані електричні провідники); характеристик електричного та електронного обладнання. Відібрано два зразки продукції для проведення експертизи (випробування). Проводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України, отриманих за допомогою національної інформаційної системи державного ринкового нагляду, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції». 

З метрологічного нагляду завершено проведення 1 планової перевірки, щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері законодавчо регульованої метрології. Видано Припис про усунення порушень метрологічних вимог щодо недодержання терміну міжповірочних інтервалів засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації. Складено Протокол про адміністративне правопорушення у сфері метрології та метрологічної діяльності. За порушення умов та правил проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції, відповідно статті 171-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За результатами перевірок по ринковому нагляду, суб'єктам господарювання видано 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 1 Рішення.

З метою обговорення проблемних питань з реалізації державної політики у сфері ринкового, метрологічного нагляду та в проведенні роботі з ІТС НРН, спеціалісти відділу прийняли участь у нараді-семінарі, яка відбулась 11-12 липня 2019 року у Держпродспоживслужбі України в м. Київ. Також, проведено подання звітності за ІІ квартал 2019р. та І півріччя 2019р. з ринкового та метрологічного нагляду до Департаменту захисту споживачів Держпрожспоживслужби України.

Під час перевірок проводилась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 13 звернень громадян, з- них: 2 письмових і 11 усних. Крім того, 16 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 1 позапланову перевірку, про що складено відповідні документи. 

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.    

Із 11 розглянутих звернень громадян, 11 вирішені на користь споживачів. 

Спеціалістами відділу протягом даного періоду проведено 2 планових та 2 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи. В усіх випадках під час перевірок проводилась відеофіксація. 

За даний період до адмінвідповідальності притягнуто 3 особи з накладенням штрафу на загальну суму 0,510 тис.грн. та до 3-х суб’єктів господарювання застосовані адміністративно-господарські стягнення на загальну суму 3,640 тис. грн.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі  4464 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 10 тис.га.

- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

- орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 120;
  • карантинних сертифікатів  - 51.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 297 одиниць;
  • зеpна і зерно продуктів – 3340 тонн;
  • продуктів  харчування – 394 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 693тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 113 тонн;
  • лісоматеріалів  - 3042 м3;
  • пиломатеріалів  - 310 м3 ;
  • вироби з деревини – 30 тонн;
  • пакувальної тари  з деревини – 6678одиниць;
  • інших об’єктів регулювання – 47 тонн.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

З 10 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, запобігання поширення контрафактного (фальсифікованого) насіння та садивного матеріалу, дотримання прав інтелектуальної власності на сорти рослин, а також можливих негативних наслідків від розповсюдження ГМО рослин у відкритих системах.

Два спеціалісти відділу отримали Сертифікати ОБСЄ через платформу масових онлайн-курсів  Prometeus. Відповідно до Плану впровадження електронного документообігу, створення внутрішніх службових документів відпрацювувався механізмів відправки листів через програму "Мегаполіс".

Проводиться робота з встановлення достовірності розташування на території області посівів сільськогосподарських культур, які завезено в Україну для селекційних, дослідних робіт і експонування (виконання Доручення Держпродспоживслужби  України).

Надавалась консультативна допомога агроформуванням області по питанням ведення насінництва, порядку визначення сортових якостей насіння і садивного матеріалу шляхом польового оцінювання посівів або наладжень, підготовки матеріально - технічної бази до приймання насіння нового врожаю.

Відділ безпечності харчових продуктів

Державними інспекторами області протягом тижня проведено 26 планових та 20 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. 

Спеціалістами відділу підготовлено матеріали та прийнято участь у колегії «Про підсумки роботи Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за І півріччя та завдання на ІІІ квартал 2019 року».

Проведено аудит щодо додержання хлібзаводом Ізяславського району вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.    

Структурним підрозділам Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області направлено для врахування в роботі та доведення до відома операторів ринку, що мають право експорту молочної продукції до Республіки Молдова, лист Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів «Щодо недотримання українськими виробниками вимог до маркування молочної продукції».

З метою внесення змін у додаток до наказу Держпродспоживслужби від 26.04.2018 №349 «Про виконання повноважень» оновлено перелік державних інспекторів ветеринарної медицини, яким надано право нанесення позначок придатності та ветеринарних штампів по Хмельницькій області при здійсненні ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.

Відділ державного контролю

Надано погодження на здійснення експорту однієї партії молочної продукції та однієї партій шроту соєвого за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави в кількості 2 голови.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 30 планових заходів. Також, було проведено 34 позапланових заходів з них 20 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 14 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 11 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

На території області розміщується для подальшого експорту одна партія ДРХ у  кількісті 300 голів до Туреччини та одна партія ВРХ в кількості 350 голів до Йорданії. Також завезено поголів’я птиці в кількості 90 тис. голів з Республіки Польща.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, КЧС, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу –5043 голови, 

- сибірки – 1364 голів;

- КЧС – 3515 голів;

- досліджено на туберкульоз – 2522 голови;

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 755 бесід, роздано 206 інформаційних матеріалів, розклеєно 77 листівок та надруковано 2 статті у ЗМІ.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 1574 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 239 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства   

За звітний проводилась робота з розгляду документів та  підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони,   розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на  право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи закладів відпочинку для дітей та закладів оздоровлення для дітей.

Проведено: 

  • 5 планових обстежень об’єктів; 
  • 1 позапланове;
  • 118 комісійних обстеження. З них: 5 об’єктів централізованого водопостачання, 2 дитячих навчальних закладів, 6 об’єктів торгівлі, 105 криниць громадського користування. У 44,4% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані приписи та пропозиції з усунення виявлених недоліків та надані рекомендації.

Взято участь у засіданні архітектурно- містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації по розгляду генеральних планів сільських населених пунктів   Городоцького району.

сайт зроблено в adgrafics