Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   27 червня 2019 року в Новоушицькому районі на базі ФГ «Чернишова» с. Антонівка проведено районний семінар з питань підготовки матеріально - технічної бази до збирання, зберігання і реалізації зерна врожаю 2019 року. Участь у заході взяли начальник та спеціалісти управління АПР, начальник Новоушицького районного сектору ГЦУ ДСНС в Хмельницькій області, спеціалісти Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, керівник розвитку інновацій та агротехнологій ТОВ «Агрохімпартнер», представник по Україні проекту «ОТЕННА АгроБіоКластер України», представники комерційних торгівельних фірм, керівники та спеціалісти сільськогосподарських підприємств району та фермери.

    На семінарі з доповіддю виступила головний спеціаліст відділу контролю сфері насінництва та розсадництва - О. Мутрук. У виступі було розглянуто питання застосування норм Законодавства України в сфері насінництва та розсадництва та незаконності використання насіння та садивного матеріалу для реалізації та посіву без супровідних документів на насіння і садивний матеріал. Звернуто увагу на основні вимоги при оформленні супровідних документів підчас реалізації насіння, розкрито порядок сертифікації насіння. Також, було надано рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур та рекомендації по очистці, сушці та розміщенню в складі насіння, при яких забезпечується надійна ізоляція культур, сортів та генерацій з метою недопущення видового та сортового змішування, поширено рекомендаційний матеріал «Етапи внутрішньогосподарського контролю».
   Увагу керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств району акцентовано на недопущенні введення в обіг насіння та садивного матеріалу без сертифікації, що є порушенням норм ЗУ «Про насіння та садивний матеріал».

IMG-567IMG-678IMG-789

сайт зроблено в adgrafics