Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Childgatget

   Перш ніж говорити про вплив гаджетів на здоров’я дітей, зауважимо, що для різних вікових груп показники суттєво відрізняються. Педіатри та дитячі психологи погоджуються, що діти віком до 18 місяців взагалі не повинні контактувати з гаджетами.

   Сам по собі планшет або смартфон не несе небезпеки дитині, але ось неправильне "спілкування" з ним загрожує порушенням постави, проблемами з опорно-руховим апаратом, погіршенням зору і загальним відставанням у розвитку. Лікування цих небажаних наслідків - тривалий і дорогий процес, саме тому контроль такий важливий.
   Слід зазначити, часте використання гаджетів може призвести до порушення психічного здоров'я дитини і проявляється жорстокістю, психозами, спалахів агресії, тривоги, а також нехтування спілкуванням з сім'єю і друзями, дратівливістю, проблемами з навчанням, розладом сну – це все є психологічні симптоми залежності. Якщо не взяти цю ситуацію під контроль, проявляться і фізичні прояви - сухість в очах, головний біль і біль у спині, погіршення зору, проблеми з харчуванням. І це лише початкові ознаки.
   Запобігти появі залежності у дитини набагато легше, ніж потім боротися з нею.
   На думку фахівців, дітям молодше 5 років (але більше двох) можна проводити не більше 15 хвилин поспіль перед екраном і близько години в день в цілому. Для дитини молодшого шкільного віку норма становить півтори години на добу. Підліток може проводити близько двох годин на день.
   Ці вікові норми носять скоріше рекомендаційний характер, приймати рішення тільки вам. Але ці обмеження потрібні для того, щоб встановити межі і дати дітям достатньо часу для участі в інших заходах, важливих для їхнього здоров'я і розвитку.

сайт зроблено в adgrafics