З 16 по 17 березня 2017 року спеціалісти Держпродспоживслужби області, а саме : начальником відділу державного контролю ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Булкою М. Д., начальником відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Титарчук О. В., головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів управління Держпродспоживслужби у Волочиському районі Сименюк Н.В., Воленюком Ю. М. – головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів управління Держпродспоживслужби в Ізяславському районі, Стираном В. О. – головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів управління Держпродспоживслужби в Дунаєвецькому районі взято участь у семінарі «Загальний підхід з оцінки ризику та категоризації підприємств за ступенем ризику», який відбувся у м. Києві.
За час проведеного навчання спеціалістами опрацьовано інформацію про підхід з аналізу ризику, концепції та підходи з проведення інспекцій харчових продуктів, заснованих на ризику, планування заходів державного контролю, критерії та схеми з оцінки ризику та категоризації потужностей, міжнародні настанови та найкраща практика.
Також, проведено практичне заняття з категоризації підприємств за ступенем ризику.