Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Важливе значення у сучасному житті має безпечність харчових продуктів. Безпечність – це відсутність шкідливого впливу на здоров’я людини та придатність харчового продукту для споживання. Під якістю розуміють сукупність властивостей, що зумовлюють здатність товарів задовольняти певні потреби людини.

    “Ми є те, що ми їмо”. Адже їжа найдивовижнішим чином впливає на наші розумові процеси. Від того, що ми з'їли, залежать не тільки наше самопочуття, але також і настрій та ясність мислення. Така залежність здається дивною, але природа сконструювала мозок саме так, і завдяки цьому ми повністю залежимо від їжі. Наш зріст, вага, краса, світосприйняття, наші життєві сили, таланти, успіхи, невдачі, наші хвороби — все це результат нашого харчування. Для нормальної життєдіяльності людини необхідний повноцінний набір продуктів харчування з врахуванням її індивідуальних особливостей, характеру та умов проживання. Виробництво і продаж якісної та безпечної харчової продукції з максимально збереженими незамінними харчовими речовинами - це проблема не тільки споживча, технічна, але й економічна, соціальна та політична. У зв'язку з цим гостро постають проблеми, пов'язані з підвищенням відповідальності за ефективність та об'єктивність контролю якості сировини, дотримання правил ведення технологічних процесів переробки, пакування, зберігання сировини, та нормативів зберігання і реалізації готових продуктів.
   Кожний третій житель України стикається з такою поширеною проблемою, як придбання неякісного товару. Найпростіший вихід – звернутися в магазин і спробувати домовитися мирним шляхом. Але, на жаль, це можливо лише в тому випадку, якщо для продавця дійсно важлива його репутація і він не хоче ризикувати нею через конфліктну ситуацію з споживачем. Натрапити на зіпсовані продукти харчування можна і на ринках, і в магазинах. Якщо ви випадково купили неякісну їжу, відстоювати свої права можна і потрібно. Обов’язково зберігайте чек на куплену продукцію. Якщо ви купуєте продукти харчування на ринку, вибирайте той, де лабораторія щодня перевіряє їх якість. Не варто купувати продукти у людей, які торгують у невизначених для торгівлі місцях ( зупинки автотранспорту, тротуари, за територією ринку тощо). Їх діяльність незаконна, а покупець, який придбає у них неякісний товар, нічого зробити не зможе. При виборі харчових продуктів варто звертати увагу на зовнішній вигляд (колір, стан поверхні, консистенція), на наявність маркування, зовнішній вигляд упаковки та її цілісність, наявність та спосіб нанесення дати виготовлення або кінцевої дати споживання, умови зберігання, дотримання температурних умов при реалізації тощо.
   Також Ви можете звернутися до контролюючих органів зі скаргою такими шляхами:

ПРИКЛАД СКАРГИ

сайт зроблено в adgrafics