Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

 

    Для недопущення розповсюдження небезпечних шкідливих організмів з дерев’яною тарою запроваджений Міжнародний стандарт з фітосанітарних заходів № 15 (МСФЗ № 15). Дія цього стандарту поширюється на весь пакувальний матеріал з деревини товщиною більше 6 мм: пакувальні блоки, коробки, пакувальні ящики, кріпильна деревина, піддони, кабельні барабани, котушки/бобіни, які можуть знаходитися майже у всіх вантажах, включаючи і ті, які не підлягають фітосанітарному контролю.

   Згідно з вимогами МСФЗ № 15, маркування повинне: легко читатись; довго та надійно триматись і не переноситись на інші предмети; бути розташоване в місцях, які добре помітні при використанні деревної упаковки, переважно, як мінімум, на двох протилежних сторонах одиниці дерев'яного пакувального матеріалу. Це маркування не повинне наноситися від руки. Наявність маркування свідчить, що дерев’яний пакувальний матеріал пройшов відповідну обробку. Воно включає наступні компоненти: символ; код країни; код виробника або суб’єкта, який здійснював маркування; код обробки з використанням відповідної абревіатури (НТ- теплова обробка, DH – діелектричне нагрівання, MB або SF – хімічна обробка (фумігація)). На пакувальний матеріал з деревини, який супроводжує інші вантажі, фітосанітарний сертифікат не вимагається. Нижче наведені приклади дозволених форм, які застосовуються при маркування дерев’яного пакувального матеріалу, де ХХ – код країни, 000 – код виробника, YY – код обробки.

pakmat

   Під час підготовки товару для експорту обов’язково звертайте увагу на використання маркованого матеріалу. Реєстр осіб, які здійснюють господарську діяльність з виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу є на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

сайт зроблено в adgrafics