Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

стихійна фото

   Питання припинення несанкціонованої торгівлі в Хмельницькому перебуває на постійному контролі. Особливої гостроти проблема стихійної торгівлі у невстановлених місцях набуває з настанням літньої спеки. Спеціалістами Хмельницького міського управління Держпродспоживслужби спільно з працівниками управління торгівлі та управління благоустрою Хмельницької міської ради, працівниками Хмельницького міського відділу поліції та муніципальної варти постійно проводяться спільні рейди по місцях стихійної торгівлі.

   Впродовж 4-х місяців 2019 року було проведено 28 заходів, в ході яких, проводилась відповідна роз’яснювальна робота з громадянами, до адміністративної відповідальності за ст. 160 КУпАП притягнуто 118 громадян та ст. 152 – 5 осіб.
   Стихійна торгівля не лише псує естетичний вигляд міста, але є ще й небезпечною для здоров’я мешканців та гостей міста. Місця стихійної торгівлі створюють суттєві незручності для перехожих.      Більше того, у випадку надзвичайної події і подальшої евакуації захаращена пішохідна зона – реальна небезпека для життя і здоров’я громадян.
   Звертаємо увагу хмельничан та гостей міста, що купуючи продукти харчування у місцях стихійної торгівлі, ви не можете бути впевнені у їхній якості. Особливо це стосується м’ясної, кисломолочної продукції, риби. Гарантії щодо якості пропонованих продуктів харчування власник дати не може, бо у більшості випадків відсутні будь-які документи, що підтверджують їх безпечність та походження.     А це означає, що м’ясо, молоко, рибу ветлікар у очі не бачив і на дослідження не брав. Те ж саме стосується овочів і фруктів. Де вони збиралися, який вміст хімії у товарі, – ніхто не скаже. До того ж, сам факт продажу їстівного товару з імпровізованого прилавку, зробленого з брудного ящика, а тим більше – просто з асфальту – вже насторожує. Можливо, такий товар і коштує дешевше, проте додому нести продукти, куплені просто посеред тротуару, вирішиться далеко не кожен.
   Незрозумілим є той спротив, який зустрічають працівники державних органів під час проведення рейдів з припинення несанкціонованої торгівлі, як з боку торгівців, так і з боку покупців, споживачів продукції. Адже якщо раніше в таких місцях торгівлю здійснювали переважно селяни, які продавали власноруч вирощену продукцію, то тепер – переважно з лотків, прилавків здійснюють торгівлю особи, які повинні бути зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності та сплачувати податки. У складний період, який переживає країна, найголовнішим є встановлення миру та проведення необхідних реформ в державі. Все це можливе за умови дотримання вимог законодавства всіма суб’єктами.
   В зв’язку з цим, Хмельницьке міське управління Держпродспоживслужби звертається до громадян, які здійснюють несанкціоновану торгівлю на вулицях: Кам’янецькій (поблизу будинків №№ 80-84), Проскурівського підпілля, Гарнізонній, Львівське шосе, Шевченка та Привокзальній площі; виявити громадянську свідомість, звернутись до адміністрації ринків – міського комунального підприємства – ринок “Ранковий”, центрального продовольчого ринку на вул. Соборній, 11 (ТОВ ТЦ “Кооператор”) та інших, на яких є достатньо вільних місць для зайняття підприємницькою діяльністю у правовому полі.
   Законодавством України врегульоване питання відповідальності за несанкціоновану торгівлю у невстановлених місцях, а саме: ст.152 (Порушення правил благоустрою), ст.160,164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (здійснення торгівлі з рук у невстановлених місцях та порушення господарської діяльності). Порушники будуть притягатись до передбаченої законом адміністративної відповідальності. Спроби стихійної торгівлі будуть припинятися із залученням представників правоохоронних органів.
Закликаємо хмельничан дбати про своє здоров’я та не купувати продукти з землі у невстановлених для торгівлі місцях.

сайт зроблено в adgrafics