Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик продукції, а саме: характеристик електричних ламп розжарення, в тому числі галогенових; ламп люмінесцентних з умонтованим пускорегулювальним пристроем, двоцокольні та одноцокольні. Освітлювальної апаратури.  Проводиться поточна робота по 3 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 9 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 3 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 3 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, 3 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 1 Рішення.

За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання застосовано штрафні санкції в сумі 2,55 тис.грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

При проведенні заходів з ринкового та метрологічного нагляду застосовувалась відеофіксація.

 

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 9 звернень громадян: 4 письмових і 5 усних. Крім того, 18 споживачам надані усні консультації та роз’яснення  щодо їх прав.

Із 8 розглянутих звернень громадян, 4 вирішені на користь споживачів.

Проведено 2 позапланові перевірки, про що складено відповідні документи.

До адмінвідповідальності притягнуто 4 особи з накладенням штрафу на загальну суму 0,680 тис.грн. та до 2-х суб’єктів господарювання застосовані адміністративно-господарські стягнення на загальну суму 0,604 тис. грн.

За порушення Закону України «Про рекламу» до 1-го суб’єкта господарювання застосовані економічні стягнення в розмірі 1,700 тис.грн.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

  

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі  2835 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченість засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 99,2 тис.га, закуплено господарствами 13 тонн ЗЗР.

  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 405;
  • карантинних сертифікатів  - 55.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 601 одиниць;
  • насіння зернових та інших культур – 3 тонн;
  • зеpна і зерно продуктів – 10489тонн;
  • продуктів  харчування – 3229 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 1266 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 309 тонн;
  • лісоматеріалів  - 4274 м3;
  • пиломатеріалів  - 630 м3;
  • пакувальної тари  з деревини – 2236 одиниць;
  • зрізів квітів - 1001 тис. шт.;
  • інших об’єктів регулювання – 835 тонн.

Розміщено 4 публікації на сайті Головного управління         Держпродспоживслужби в Хмельницькій області; підготовлено один виступ на телебаченні.

Проведено один плановий захід державного нагляду (контролю) з відео фіксацією, виявлено одне порушення чинного законодавства у сфері захисту рослин.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

З метою аналізу, здійснено виїзди в частину районів, де відсутні спеціалісти відділу (Віньковецький, Славутський, Чемеровецький), під час яких в місцях продажу на ринках, магазинах, торгівельних точках з  фізичними особами, підприємцями, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлю насінням проведено роботу спрямовану на попередження порушень законодавства в сфері насінництва та розсадництва. Всього роботу проведено з 27 суб’єктами, під час якої вивчались питання маркування пакетів з насінням, наявність у продавців, документів, що підтверджують сортові та посівні якості насіння, тощо. Також вручено «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур» та рекомендаційний матеріал «Суб’єктам оптової і роздрібної торгівлі насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів».

На офіційному сайті розміщено рекомендаційний матеріал «Суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі насінням овочевих, баштанних рослин і кормових коренеплодів».

Підготовлено та надіслано суб’єктам господарювання, які включені до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва та здійснюють свою виробничу діяльність на території Хмельницької області лист про надання інформації щодо відведення та догляду за насінницькими посівами, насіння з яких призначене для реалізації.

Надавались рекомендації агроформуванням з питань очистки та доведення до посівних кондицій насіння ярих культур, подальшої його сертифікації та зберігання, придбання насіння.

Відділ безпечності харчових продуктів

Державними інспекторами області протягом тижня проведено 66 планових та 6 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.

Разом з тим, для цілей державного контролю у 44 дошкільних та навчальних закладах Волочисього, Кам’янець-Подільського, Ізяславського, Дунаївецького та Ярмолинець районів відібрано 72 зразки харчових продуктів, які направленні для дослідження на показники безпеки до Хмельницької регіональної лабораторії Держпродспоживслужби.

 

Відділ державного контролю

Надано погодження на здійснення експорту три партії молочної продукту, три партії шроту соєвого та одна партія яєць курячих, в асортименті за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 76 планових заходів. Також, було проведено 10 позапланових заходів з них 6 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 4 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 3 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

Також, на території області розміщується одна партія великої рогатої худоби у  кількісті 165 голів до Ліванської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 8 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, КЧС, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу –4366 голів,

- сибірки – 4872 голови;

- досліджено на туберкульоз – 6453 голови;

- досліджено на лейкоз – 8714 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 3098 бесід, роздано 433 інформаційних матеріали, розклеєно 190 листівок, надруковано 4 статті в пресі.

За рахунок коштів державного бюджету отримано вакцину проти класичної чуми свиней.

Розглянуто 2 звернення на Урядову гарячу лінію з приводу масової загибелі бджіл.

Вживаються остаточні заходи з ліквідації вогнища африканської чуми свиней в ТОВ «Оболонь-Агро» с. Почапинці Чемеровецького району.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 1103 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 155 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

 

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства   

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, проекти зон санітарної охорони, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів)», розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р № 280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Проведено:

- 2 планових обстеження об’єктів, 4 позапланових та 89 комісійних обстежень. З них: 7 об’єктів централізованого водопостачання, 3 дитячих навчальних заклади, 1 загальноосвітній навчальний заклад, 16 об’єктів торгівлі, 2- громадського харчування,  56 криниць громадського користування. У 89,4% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та надані рекомендації;

- заняття з працівниками ЗОШ I-IIIcт. с.Зарічанка та ДНЗ «Сонечко» с. Жердя Чемеровецького району на тему «Дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил при організації роботи загальноосвітніх навчальних закладів».

Взято участь:

  • в інструктивно – методичній нараді на тему «Організація роботи ЗДО в літній оздоровчий період» для керівників закладів дошкільної освіти Дунаєвецької міської ради із виступом(лекцією) - «Створення умов для розвитку, виховання, навчання, зміцнення здоров’я дітей дошкільного віку в умовах закладів дошкільної освіти у літній оздоровчий період»;
  • в позачерговому селекторному засіданні комісії ТЕБ і НС Хмельницької ОДА з питань санітарно-епідемічного благополуччя населення, підготовки оздоровчих закладів до роботи в 2019 році, благоустрою сміттєзвалищ, полігонів твердих побутових відходів, благоустрою пляжів, об’єктів водопостачання в Старокостянтинівському районі;
  • в спільній нараді із представниками агрохолдингів, керівниками фермерських господарств та пасічниками Городоцького району. На нараді обговорено ряд питань щодо недопущення отруєння бджіл, зокрема: вимоги державних санітарних правил застосування пестицидів та агрохімікатіву народному господарстві.
сайт зроблено в adgrafics