Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Palets

   Під час проведення фітосанітарного контролю на митному посту «Хмельницький-центральний» було виявлено випадки немаркованого дерев’яного пакувального матеріалу, який надійшов з Болгарії, та нечітко маркованого – із Франції та Греції. Після проведення відповідних фітосанітарних процедур до країн-експортерів були відправлені нотифікаційні повідомлення, а дерев’яний пакувальний матеріал було знищено шляхом спалювання в присутності фітосанітарного інспектора.

   Дерев'яні пакувальні матеріали є об'єктом фітосанітарного контролю, та повинні відповідати вимогам Міжнародного стандарту із фітосанітарних заходів №15 «Керівні принципи регулювання дерев’яного пакувального матеріалу, що використовується в міжнародній торгівлі» (МСФЗ-15) та наказу Міністерства аграрної політики України від 22.12.2005 №731 «Про затвердження Фітосанітарних правил ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту та виробництва дерев'яного пакувального матеріалу». Важливо, що підконтрольною є будь-яка дерев'яна тара, навіть якщо товари, які в ній перевозяться, не є об'єктами фітосанітарного контролю.
   Відповідно до Наказу №731 та МСФЗ-15 до дерев'яних пакувальних матеріалів належать такі матеріали, як пакувальні блоки, коробки, пакувальні ящики, кріпильна деревина, піддони, кабельні барабани і котушки, які можуть застосовуватися для транспортування будь-яких вантажів, включно з тими, які не підлягають фітосанітарному контролю. Вимоги не стосуються дерев'яного пакувального матеріалу, товщина якого менше 6 мм; фанери і деревостружкових плит; структурно-орієнтованих дощок, виготовлених з використанням клею, тепла і тиску; бочок для алкогольних напоїв, які нагрівалися в процесі виготовлення; подарункових коробок, виготовлених із деревини, яка пройшла переробку методом, що унеможливлює зараження шкідливими організмами; тирси і деревної стружки; дерев'яних конструкцій, які стаціонарно прикріплені до вантажних автомобілів та контейнерів.
   Ввезення з-за кордону, перевезення в межах України та експорт дерев’яного пакувального матеріалу як супровідного матеріалу для будь-яких вантажів здійснюються за умови його окорування, термічної обробки або знезараження, про що свідчить наявність маркування на ньому з двох протилежних боків.

ВИДИ МАРКУВАННЯ дерев’яного пакувального матеріалу

Pelets22

де UA - код країни;
00000 - індивідуальний код особи, яка здійснює господарську діяльність з виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу;
YY- код обробки НТ або МВ.

Ольга Балацька, головний спеціаліст відділу фітосанітарних заходів на кордоні

сайт зроблено в adgrafics