Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик електричних та електронних іграшок; іграшок для дітей віком до 36 місяців; іграшок, призначених для нанизування над колискою, дитячим ліжком або дитячою коляскою за допомогою мотузок, шнурів, резинок чи ременів та характеристик телефонних апаратів, включаючи телефонні апарати для стільникових мереж зв'язку або інших бездротових мереж зв'язку, що містять передавачі або передавачі та приймачі, репітери (повторювачі) систем стільникового зв'язку. Електричного та електронного обладнання: - техніки для використання в побуті (комп'ютерної техніки тощо), відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Проводиться поточна робота по позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 8 Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 2 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 2 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, 4 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 2 Рішення.

За розповсюдження  продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 3. тис. грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

При проведенні заходів з ринкового та метрологічного нагляду застосовувалась відеофіксація.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 8 звернень громадян, з них: 4 письмових і 4 усних. Окрім того, 14 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Із 8 розглянутих звернень громадян, 4 вирішені на користь споживачів.

Спеціалістами відділу протягом даного періоду проведено 3 планових перевірки, про що складено відповідні документи. За виявлені порушення до адмінвідповідальності притягнуто 2 особи з накладенням штрафу на суму 0,340 тис.грн. та до 1-го суб’єкта господарювання застосовані економічні стягнення на суму 0,402 тис. грн.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

  

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі  2719 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

  • про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Проведено захист рослин від шкідливих організмів на площі 242,8 тис.га, закуплено господарствами 183,8 тонн ЗЗР.
  • щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
  • щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
  • орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 235;
  • карантинних сертифікатів  - 45.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 392 одиниць;
  • зеpна і зерно продуктів – 4898 тонн;
  • продуктів  харчування – 2879 тонн;
  • технічних, олійних та інших матеріалів – 428 тонн;
  • свіжих овочів та фруктів – 138 тонн;
  • лісоматеріалів  - 2942 м3;
  • пиломатеріалів  - 795 м3 ;
  • виробів із деревини - 24 тонн;
  • пакувальної тари  з деревини – 236 одиниць;
  • зрізів квітів - 418 тис. шт.;
  • інших об’єктів регулювання - 32 тонн.

Проведено 4 планових заходи державного нагляду, оформлено 2 приписи, 3 відеофіксації планових заходів.

Відділ безпечності харчових продуктів

Державними інспекторами області протягом тижня проведено 73 планових та 12 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.

Разом з тим, для цілей державного контролю у 43 дошкільних та навчальних закладах Славутського, Деражнянського, Летичівський, Городоцький  районів відібрано 75 зразки харчових продуктів, які направленні для дослідження на показники безпеки до Хмельницької регіональної лабораторії Держпродспоживслужби.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено 32 потужності до «Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють обіг харчової продукції». Всього зареєстровано на території області 12382 операторів ринку.

Надано погодження на здійснення експорту двох партій молочної продукту та чотири партії яєць курячих в асортименті за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 78 планових заходів. Також, було проведено 21 позапланових заходів з них 12 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 9 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 14 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

Здійснено комплекс діагностично-профілактичних заходів та поставлено  на карантин 1 партія добових курчат у загальній кількості 80000 тис. голів що поступили з  Чеської Республіки та 1 партія у кількості 65000 тис. з Республіки Польщі. Також, на території області розміщується одна партія великої рогатої худоби у  кількісті 154 голів для подальшого експорту до Республіки Грузії, одна партія у кількості 140 голів до Республіки Казахстан та одна партія ДРХ у кількості 600 голів для експорту до Туреччини.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, КЧС, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

  • сказу –8023 голови,
  • сибірки – 4977 голів;
  • досліджено на туберкульоз – 11668 голів;
  • досліджено на лейкоз – 14123 голови.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 6755 бесід, роздано 755 інформаційних матеріалів, розклеєно 336 листівок, надруковано 4 статті в пресі, зроблено 4 виступи по радіо і 3 по телебаченню.

За рахунок коштів державного бюджету отримано туберкулін для ссавців і птиці, а також вакцину проти сказу «Рабістар».

Проводяться розрахунки з проведення весняної кампанії з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

Вжито організаційно-практичні заходи з ліквідації спалаху африканської чуми свиней у філії ТОВ «Оболонь Агро» с. Почапинці Чемеровецького району.

Взято участь у міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні епідемічні виклики в концепції «Єдине здоров’я» м. Тернопіль.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 832 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 134 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства   

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького  міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки:

  • рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря,
  • Паспортів місць видалення відходів;
  • проектів зон санітарної охорони,
  • санітарних паспортів на право експлуатації рентгенівського кабінету (зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів);
  • інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання;
  • «Реєстрові карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів»;
  • генеральних планів забудови населених пунктів.
  • узгодження списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів;
  • узгодження перспективних меню, режимів роботи дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Проведено:

  • 7 планових обстеження об’єктів, 4 позапланових та 93 комісійних обстеження. З них: 4 об’єкти централізованого водопостачання, 20 дитячих навчальних закладів, 20 загальноосвітніх навчальних закладів,  3 об’єкти торгівлі, 5- громадського харчування, 48 криниць громадського користування. У 84 обстежених об’єктах виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків та  надані рекомендації;
  • семінар-нараду з керівниками навчально- виховних закладів району щодо стану захворюваності населення Білогірського району на кір та проведення додаткових заходів з посиленої імунізації проти кору.

Взято участь:

  • в засіданні позапланової комісії з ТЕБ та НС при Старокостянтинівській РДА з питання «Захворюваність на кір».
  • в засіданні комісії ТЕБ та НС при Теофіпольської РДА з питання профілактики захворюваності населення району на кір.
  • з  засіданні комісії ТЕБ та НС Дунаєвецької РДА  «Щодо санітарно – технічного стану об’єктів водопостачання в районі»  ;
  • засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Хмельницької райдержадміністрації. «Про стан захворюваності населення району на кір та проведення додаткових заходів з посиленої імунізації проти кору населення Хмельницького району у квітні-червні 2019 року за рекомендаціями МОЗ України».
сайт зроблено в adgrafics