Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 2  планові виїзні перевірки характеристик продукції, а саме: характеристик електричного та електронного обладнання: - кухонної техніки (для збереження продуктів, для механічної та термічної обробки, для приготування кави, чаю, напоїв тощо); - техніки для використання в побуті (пральні машини, холодильні прилади, кондиціонери повітря, пилососи, посудомийні машини, сушарки, побутові барабанні сушильні машини, праски, телевізори тощо) та характеристик телефонних апаратів, включаючи телефонні апарати для стільникових мереж зв'язку або інших бездротових мереж зв'язку, що містять передавачі або передавачі та приймачі, репітери (повторювачі) систем стільникового зв'язку, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Проводиться поточна робота по 1 позаплановому заходу по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

За результатами проведеної перевірки по ринковому нагляду суб'єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності та 2 Рішення про вжиття обмежувальних корегувальних заходів щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єкта господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 2,55 тис.грн., відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

При проведенні заходів по ринковому та метрологічному нагляду відеофіксація застосовувалась.

Відділ захисту споживачів

За звітний період отримано 17 звернень громадян, з них: 3 письмових і 14 усних. Окрім того, 19 споживачам надано усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 1 позапланову перевірку, про що складено відповідні документи.

Під час проведення перевірок застосовувалась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено проведено фітосанітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі  4134 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Придбано 188,3тонн ЗЗР.

- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

- орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

  • фітосанітарних сертифікатів – 144;

  • карантинних сертифікатів  - 14.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

  • транспортних засобів – 247 одиниць;

  • зеpна і зерно продуктів – 1746 тонн;

  • насіння с/г  та декоративних культур – 41 тонн ;

  • продуктів  харчування – 691 тонн;

  • технічних, олійних та інших матеріалів – 1194 тонн;

  • свіжих овочів та фруктів – 178 тонн;

  • лісоматеріалів  - 994 м3;

  • пиломатеріалів  - 696 м3;

  • виробів із деревини - 24 тонн;

  • пакувальної тари  з деревини – 1251 одиниць;

  • зрізів квітів - 297 тис. шт.;

  • інших об’єктів регулювання - 11 тонн.

Проведено 2 планові перевірки з відео фіксацією, оформлено 1 припис щодо усунення виявлених порушень.

 

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Спеціалістами відділу взято участь у нараді – навчанні з питань дотримання вимог безпеки під час весняно-польових робіт проведеній відділом агропромислового розвитку Хмельницької райдержадміністрації, нараді агрономів та бджолярів, що проводилась в Красилівському районному управлінні Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області. В Кам’янець Подільському районі проведено зустрічі з сільгоспвиробниками та суб’єктами насінництва та розсадництва району.

Підчас цих заходів фахівці відділу зробили доповіді по питаннях дотримання вимог законодавства в сфері насінництва та розсадництва і охорони прав на сорти рослин, порядку проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері у сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, запобігання придбанню контрафактного насіння, запобігання поширення контрафактного насіння та ГМО, порядку знищення насіння, яке не може бути використане не посів та інші цілі.

З 40 суб’єктами господарювання ( в тому числі підчас нарад і зустрічей) проведено роз’яснювальну роботу щодо порядку використання, зберігання, реалізації та розмноження насіння та садивного матеріалу. Підчас роз’яснювальної роботи розповсюджувались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».

На офіційному сайті Головного управління розміщено рекомендаційний матеріал «Внутрішньогосподарський контроль» та інформацію «Сертифікація та реалізація насіння ярих культур під урожай 2019».

На сайті Шепетівської райдержадміністрації розміщено статтю «Часткова компенсація вартості насіння», в якій висвітлено порядок отримання часткової компенсації вартості закупленого у суб’єктів насінництва насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції.

Здійснено реєстрацію та узгодження план – схем розташування насіннєвих посівів перехреснозапильних культур поданих суб’єктами насінництва та розсадництва що планують виробництво насіння перехреснозапильних культур на території Хмельницької області у 2019 році. За результатами  узгодження план - схем суб’єктам насінництва та розсадництва підготовлено та надіслано листи щодо переваги при розташуванні насіннєвих посівів перехреснозапильних рослин перед іншими суб’єктами господарювання.

Надавались рекомендації агроформуванням з питань очистки та доведення до посівних кондицій насіння ярих культур, подальшої його сертифікації та зберігання, придбання насіння, порядку ввезення садивного матеріалу на митну територію України.

Відділ безпечності харчових продуктів

Спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ідентифіковано 670 гол. великої рогатої худоби, 3  голови дрібної рогатої худоби та 1226 гол. свиней.

Державними інспекторами області протягом тижня проведено 66 планових та 12 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено 25 потужності до «Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють обіг харчової продукції». Всього зареєстровано на території області 12231 операторів ринку.

Надано погодження на здійснення експорту одної партії яєць курячих за межі держави.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 73 планових заходів. Також, було проведено 28 позапланових заходів з них 12 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 16 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 15 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

Здійснено комплекс діагностично-профілактичних заходів та поставлено на карантин одна партія імпортованих добових курчат у загальній кількості 84000 тис. голів що поступили з Чеської Республіки та дві партії у кількості 50000 тис голів що поступили з Республіки Польщі.  Також, на території області розміщується дві партії великої рогатої худоби у кількісті 535 голів для подальшого експорту до Республіки Грузії та до Ліванської Республіки та одна партія ДРХ у кількості 600 голів для експорту до Туреччини.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 6 запитів щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу –1991 голову,

- КЧС – 5788 голів;

- досліджено на туберкульоз – 4354 голови;

- досліджено на лейкоз – 4608 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 2999 бесід, роздано 713 інформаційних матеріалів, розклеєно 161 листівку, надруковано 4 статті в пресі.

Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Взято участь в плановій перевірці дотримання правил біологічної безпеки в свиногосподарстві Красилівського району.

Розглянуто звернення та надано відповіді 2 державним установам.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 457 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 90 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства   

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького  міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, Паспорта місць видалення відходів  проекти зон санітарної охорони, розгляд документів і оформлення-«Санітарних паспортів на  право експлуатації рентгенівського кабінету(зберігання та експлуатації пересувних і переносних (палатних) рентгенівських апаратів»), розгляд інструкцій на роботу з джерелами іонізуючого випромінювання, «Реєстрові карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», розгляд генеральних планів забудови населених пунктів, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Проведено:

  • 9 планових обстежень об’єктів, 9 позапланових та 42 комісійних обстеження. З них: 3 об’єкти централізованого водопостачання, 11 дитячих навчальних закладів, 5 загальноосвітніх навчальних закладів, 11 об’єктів торгівлі, 2 ресторанного господарства, 26 криниць громадського користування. На 50 обстежених об’єктах виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків;

  • семінар-навчання на тему: «Профілактика грипу та ГРВІ» з працівниками ДНЗ «Ромашка» ( с. Вербка, Городоцького району).

сайт зроблено в adgrafics