Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Інформуємо, що наказом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 27.11.2018р. № 965 «Про затвердження щорічного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини на 2019 рік» заплановано

проведення Головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області 1512 заходів державного контролю за діяльністю харчоблоків дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. При цьому, в цілях державного контролю будуть відібрані зразки харчових продуктів для дослідження на показники безпеки (органолептичні, мікробіологічні, фізико-хімічні показники, фальсифікація молочних продуктів немолочними жирами та ін).

   Повідомляємо, що оператори ринку можуть переглянути вище зазначений наказ за посиланням.
   Наголошуємо, що перевірки здійснюються без попередження (повідомлення), крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю, при цьому, державні інспектори фіксують процес їх проведення засобами відеотехніки.
   Слід зазначити, що державний контроль у формах інспектування та аудиту здійснюється із застосуванням актів державного контролю. Акт державного контролю містить вичерпний перелік питань для перевірки дотримання оператором ринку законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин. Кожне таке питання містить посилання на вимогу нормативно-правового акта (статтю, частину, пункт, підпункт, абзац тощо), яка підлягає дотриманню оператором ринку. Наразі, перелік питань знаходиться у вільному доступі на офіційному веб-сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за посиланням.
   28 лютого в м. Хмельницькому на базі міського управління Держпродспоживслужби та 5 березня 2019 року в м. Дунаївці на базі районного управління проведено наради на тему: «Відбір зразків харчових продуктів для цілей державного контролю на харчоблоках дошкільних, загальноосвітніх та оздоровчих дитячих закладів у 2019 році». На якій прийняли участь: начальники районних, міськрайонних, міського управлінь, державні інспектори які здійснюють заходи державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, директори державних лабораторій Держпродспоживслужби.
   Обговорено ряд актуальних питань щодо здійснення заходів державного контролю за діяльністю суб’єктів господарювання у 2019 році.
   Опрацьовано порядок відбору зразків харчових продуктів, оформлення акту відбору відповідно до наказу Мінагрополітики та продовольства України № 490 від 11.01.2018 року, та визначено єдиний підхід по виконанню Плану відбору зразків харчових продуктів у 2019 році. Разом з тим, з метою оцінювання знань щодо вимог законодавства, проведено тестування та практичне заняття по оформленню акту відбору зразків харчових продуктів.

FHD1399FHD1402FHD1432

сайт зроблено в adgrafics