Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   20 лютого 2019 року в залі засідань Волочиської районної державної адміністрації проведено навчання працівникам діяльність яких пов’язана з застосуванням, транспортуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами. В навчанні прийняли участь спеціалісти сільгосппідприємств району, фермери та працівники робота яких безпосередньо пов’язана із застосуванням, транспортуванням і торгівлею пестицидами та агрохімікатами, а також пасічники району.

   Перед початком роботи усі присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

img123

   Навчання провели головний спеціаліст відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків В. Заболотний, головний спеціаліст відділу карантину рослин Данилюк Т., заступник начальника відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва А. Тарнавський ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області; начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Волочиського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області М.Табалюк.
   Під час навчання висвітлено питання, щодо безпечного застосування захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів: правила зберігання, відпуску, транспортування пестицидів і агрохімікатів; правила особистої гігієни, надання першої долікарської допомоги та самодопомоги при отруєні пестицидами і агрохімікатами; охорона від забруднення пестицидами і агрохімікатами навколишнього середовища, продуктів рослинництва, води, грунту; надано рекомендації щодо придбання насіння с/г культур та ознайомлено слухачів з основними статтями Закону України «Про насіння та садивний матеріал».

   Окремо на навчанні було розглянуто питання, щодо безпеки бджіл від отруєнь при застосуванні засобів захисту рослин та дії бджолярів, якщо такий випадок стався.

   Також було звернуто увагу слухачів на поширення на території району карантинних організмів, таких як американський білий метелик, західний кукурудзяний жук, амброзія полинолиста. Учасникам заходу роздано буклети та брошури.

Головний спеціаліст відділу прогнозування
фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків В. Заболотний

сайт зроблено в adgrafics