Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик продукції, а саме: характеристик проводів ізольованих (включаючи емальовані чи анодовані), кабелів (включаючи коаксіальні) та інших ізольованих електричних провідників, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Також, проведено 1 позапланову невиїзну перевірку по ланцюгу постачання, яка була отримана з електронного реєстру рішень органів ринкового нагляду  національної інформаційної системи, що функціонує з метою автоматизованої підтримки заходів ринкового нагляду і контролю продукції. Проводиться поточна робота по 2 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

Відповідно Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік, проводиться планова перевірки щодо додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності в частині додержання вимог щодо періодичної повірки засобів вимірювальної техніки, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду суб'єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогам та 1 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 8 Рішень.

На сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлена стаття на тему: "Сучасні праски полегшують процес прасування".

При проведенні планових заходів відеофіксація застосовувалась.

 

Відділ захисту споживачів

         За звітний період відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області              одержано 14 звернень громадян: 10 усних і 4 письмових . Крім того, згідно телефонного зв’язку 18 споживачам надані усні консультації та роз’яснення  щодо їх прав.

         Проведено 1 планову перевірку, про що складено відповідні документи.  Перевірка проводилась із застосуванням засобів відеоспостереження.

Фітосанітарна безпека

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького  міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, Паспорта місць видалення відходів  проекти зон санітарної охорони,    «Реєстрові карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», розгляд генеральних планів забудови населених пунктів,   узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи  дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Проведено: 11 планових обстежень об’єктів,  3 позапланових та 14 комісійних обстеження. З них:  11 дитячих навчальних закладів, 3 загальноосвітніх навчальних заклади,  4 об’єкти торгівлі, 2 - на медичну практику, 4 криниці громадського користування.  У 20 обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Підготовлено 4 статті в пресу.

Взято участь в нараді :

-  з директорами загальноосвітніх навчальних закладів Чемеровецької ОТГ на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації  роботи загальноосвітніх навчальних закладів»;

- з головами сільських рад Чемеровецького району на тему: «Стан централізованого та децентралізованого водопостачання населення Чемеровецького району»;

- з керівниками, агрономами господарств Красилівського району,   щодо дотримання вимог санітарних правил при зберіганні, транспортуванні, застосуванні пестицидів та агрохімікатів;

-  при голові Ізяславської РДА  «Про стан захворюваності на грип

та ГРВІ в районі»;

- з працівниками закладів дошкільної  та загальної середньої освіти м. Нетішин «Щодо дотримання вимог протиепідемічного та дезінфекційного режимів в  ДНЗ і ЗОНЗ»;

- з керівниками загальноосвітніх та дитячих дошкільних закладів, працівниками харчоблоків Білогірського району  «Дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в навчальних закладах»;

         - з керівниками загально освітніх та дитячих  дошкільних закладів Старосинявського району «Дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в навчальних закладах» .

 Проведено:

  • навчання по дотриманню вимог санітарного законодавства з працівниками і керівниками дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів  Меджибізької ОТГ;

- семінар-навчання  з працівниками харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів Чемеровецького району (заклади сіл, що не увійшли в громади) на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах»;

         - семінар-навчання  з персоналом дошкільного навчального закладу «Сонечко» с. Юрківці Чемеровецького району на тему: «Основні санітарно-гігієнічні вимоги  до влаштування та утримання дошкільних навчальних закладів»;

     - заняття з працівниками освіти, харчоблоку та відповідальними особами щодо дотримання вимог санітарного законодавства та діючих санітарних правил і норм під час організації навчально-виховного процесу та організації харчування в Кам’янець-Подільській спеціальній школі-інтернат;

    - навчання із відповідальними працівниками, педагогічним складом, працівниками харчоблоків закладів дошкільної освіти м. Хмельницького щодо запобігання харчових отруєнь;

     - заняття по дотриманню санітарного законодавства з працівниками харчоблоків та медичним персоналом закладів дошкільної та середньої загальної освіти Грицівської ОТГ;

      - навчання з керівниками та працівниками харчоблоків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Війтовецької селищної  ОТГ, щодо дотримання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

- навчання із керівниками, працівниками харчоблоків, медичними працівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти Красилівського району щодо дотримання вимог санітарного законодавства, створення безпечних гігієнічних умов організації навчально-виховного процесу, належної організації харчування.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

На виконання п. п. 4.14.1 Рішення колегії Держпродспоживслужби «Про підсумки роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за 2018 рік та завдання на І квартал 2019 року» спеціаліст відділу взяв участь в навчаннях фітосанітарних інспекторів сільгосппідприємствами Красилівському районі. Під час навчань розглянуто питання та проведено виступ  на тему: Порядок проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері у сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, що використовуються у відкритих системах (суб’єктами господарювання, які займаються виробництвом, заготівлею, обробкою, розмноженням, зберіганням, реалізацією і використанням насіння та садивного матеріалу рослин).

Спеціаліст відділу взяв участь та виступив з доповіддю на навчаннях керівників та спеціалістів сільськогосподарських підприємств усіх форм власності та власників паїв Новоушицького району. У виступі розкрито питання щодо  введення в обіг насіння і садивного матеріалу, запобіганню обігу контрафактного насіння і садивного матеріалу, здійсненню сертифікації насіння і садивного матеріалу; розглянуто Порядок проведення заходів державного нагляду (контролю) у сфері у сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин, ГМО, що використовуються у відкритих системах (суб’єктами господарювання, які займаються виробництвом, заготівлею, обробкою, розмноженням, зберіганням, реалізацією і використанням насіння та садивного матеріалу рослин); проблеми, які наразі впливають на виробництво насіннєвого та садивного матеріалу.

З метою підготовки до проведення планового заходу державного нагляду (контролю) з спеціалістом, який його проводитиме, проведено навчання. Під час якого розглянуто та опрацьовано практичні питання порядку проведення державного заходу нагляду (контролю), заповнення уніфікованого акту, проведення відеофіксації, відповідальності за порушення законодавства у сфері насінництва та розсадництва.

Взято участь в селекторній нараді з питань підготовки до проведення комплексу весняно - польових робіт.

Розглянуто  звернення суб’єкта насінництва щодо залучення до процедури знищення насіння посадової особи центрального органу виконавчої влади, що реалізовує державну політику в сфері державного нагляду (контролю у сфері насінництва та розсадництва, переліку документів, потрібних для проведення утилізації. Суб’єкту надано роз’яснення Порядку та доцільності знищення партій насіння.

На офіційний сайт Головного управління розміщено 3 інформаційні матеріали: «Стан сертифікації насіння ярих культур під урожай 2019»; Оголошення на сайт «До уваги сільгоспвиробників»; Навчання керівників та спеціалістів агроформувань в Новоушицькому районі.

Проводилась роз’яснювальної роботи з 7 суб’єктами господарювання щодо порядку здійснення торгівлі насінням овочевих, баштанних культур та кормових коренеплодів на ринках та спеціалізованих магазинах області, розповсюджувались Пам'ятка «На допомогу суб'єктам оптової та роздрібної торгівлі».

Відділ безпечності харчових продуктів

Спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ідентифіковано 443 гол. великої рогатої худоби, 30 голів дрібної рогатої худоби та 725 гол. свиней.

Слід зазначити, що державними інспекторами області протягом тижня проведено 40 планових та 7 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.

Разом з тим, державними інспекторами в районах та містах області продовжується  проведення навчань із працівниками харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо дотримання вимог нормативно-правових актів в сфері безпечності харчових продуктів.

 

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено 45 потужності до «Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють обіг харчової продукції». Всього зареєстровано на території області 12099 операторів ринку.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 53 планових заходів. Також, було проведено 18 позапланових заходів з них 7 було здійснено з метою перевірки  дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 11 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 11 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

За результатом інспектування переробного підприємства видано 1 експлуатаційних дозвіл для суб’єкта господарювання на право здійснення виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження.

Здійснено комплекс діагностично-профілактичних заходів та поставлено  на карантин одна партія добових курчат у загальній кількості 80000 тис. голів що поступили з Республіки Польщі.

 

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень  щеплено проти:

- сказу –6065 голів,

- КЧС – 842 голови;

- досліджено на туберкульоз – 1838 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС  проведено 1448 бесід, роздано 344 інформаційних матеріали, розклеєно 237листівок, надруковано 3 статті в пресі.

Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Продовжується надходження до територіальних установ дезінфекційних установок УД -320 і генераторів гарячого пару.

Ведеться підготовка до участі в нараді за підсумками роботи державних лікарень ветеринарної медицини.

Проведено перевірку організації роботи з ідентифікації тварин в установах державної ветеринарної медицини Деражнянського району.

Ведеться підготовка до проведення кущових семінарів-навчань по інформаційній компанії щодо АЧС у рамках реалізації проекту технічної допомоги «Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней в Україні» за участю національного консультанта ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) з комунікацій.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 257 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 49 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства   

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького  міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, Паспорта місць видалення відходів  проекти зон санітарної охорони,    «Реєстрові карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», розгляд генеральних планів забудови населених пунктів,   узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів,  згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи  дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Проведено: 11 планових обстежень об’єктів,  3 позапланових та 14 комісійних обстеження. З них:  11 дитячих навчальних закладів, 3 загальноосвітніх навчальних заклади,  4 об’єкти торгівлі, 2 - на медичну практику, 4 криниці громадського користування.  У 20 обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані приписи та пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Підготовлено 4 статті в пресу.

Взято участь в нараді :

-  з директорами загальноосвітніх навчальних закладів Чемеровецької ОТГ на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації  роботи загальноосвітніх навчальних закладів»;

- з головами сільських рад Чемеровецького району на тему: «Стан централізованого та децентралізованого водопостачання населення Чемеровецького району»;

- з керівниками, агрономами господарств Красилівського району,   щодо дотримання вимог санітарних правил при зберіганні, транспортуванні, застосуванні пестицидів та агрохімікатів;

-  при голові Ізяславської РДА  «Про стан захворюваності на грип

та ГРВІ в районі»;

- з працівниками закладів дошкільної  та загальної середньої освіти м. Нетішин «Щодо дотримання вимог протиепідемічного та дезінфекційного режимів в  ДНЗ і ЗОНЗ»;

- з керівниками загальноосвітніх та дитячих дошкільних закладів, працівниками харчоблоків Білогірського району  «Дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в навчальних закладах»;

         - з керівниками загально освітніх та дитячих  дошкільних закладів Старосинявського району «Дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в навчальних закладах» .

 Проведено:

  • навчання по дотриманню вимог санітарного законодавства з працівниками і керівниками дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів  Меджибізької ОТГ;
  • семінар-навчання  з працівниками харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів Чемеровецького району (заклади сіл, що не увійшли в громади) на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації харчування дітей в загальноосвітніх навчальних закладах»;
  • семінар-навчання  з персоналом дошкільного навчального закладу «Сонечко» с. Юрківці Чемеровецького району на тему: «Основні санітарно-гігієнічні вимоги  до влаштування та утримання дошкільних навчальних закладів»;
  • заняття з працівниками освіти, харчоблоку та відповідальними особами щодо дотримання вимог санітарного законодавства та діючих санітарних правил і норм під час організації навчально-виховного процесу та організації харчування в Кам’янець-Подільській спеціальній школі-інтернат;
  • навчання із відповідальними працівниками, педагогічним складом, працівниками харчоблоків закладів дошкільної освіти м. Хмельницького щодо запобігання харчових отруєнь;
  • заняття по дотриманню санітарного законодавства з працівниками харчоблоків та медичним персоналом закладів дошкільної та середньої загальної освіти Грицівської ОТГ;
  • навчання з керівниками та працівниками харчоблоків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Війтовецької селищної  ОТГ, щодо дотримання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
  • навчання із керівниками, працівниками харчоблоків, медичними працівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти Красилівського району щодо дотримання вимог санітарного законодавства, створення безпечних гігієнічних умов організації навчально-виховного процесу, належної організації харчування.
сайт зроблено в adgrafics