Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

   Спеціалісти Кам’янець-Подільського міськрайонного управління провели навчання з медичними працівниками, працівниками харчоблоку, техпрацівниками, завгоспом та заступниками директора Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, ліцею «Славутинка», багатопрофільного реабілітаційного центру щодо дотримання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного, епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

   Присутніх ознайомлено із нормативно-правовою документацією, якою потрібно користуватись при проведені навчально-виховного процесу та організації харчування, наголошено на дотриманні Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». Детально зупинились на дотриманні «Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу» (ДСанПіН 5.5.2.008-01), акцентовано увагу на дотримані вимог при кулінарній обробці харчових продуктів та інгредієнтів згідно рецептури.
    Присутнім доведено вимоги до автотранспорту, що перевозить харчову продукцію. Також обговорено «Правила перевезення вантажів автомобільним транспортом в Україні», обов’язкову наявність санітарних паспортів на автотранспорт, що перевозить харчові продукти та наявність у водія санітарної книжки. Крім того акцентовано увагу на наявність супровідних документів на продукти харчування та сировину, зокрема товарно-транспортної накладної.
    Акцентовано увагу присутніх на дотриманні санітарних вимог при проведенні щоденного та генерального прибирання усіх приміщень інтернатного закладу, умови зберігання та застосування дезінфікуючих та мийних засобів, а також дотримання особистої гігієни працівниками при проведені різного виду робіт. Розповіли медичним працівникам про дотримання дезрежиму, про організацію медичного обслуговування та протиепідемічні заходи при погіршені епідситуації з кору та ГРВІ в організованому колективі.
    Представниками міськрайонного управління висвітлено під час нарад багато актуальних питань, зокрема щодо дотримання вимог санітарного законодавства, створення безпечних гігієнічних умов організації навчально-виховного процесу та належної організації харчування, а також про організацію медичного обслуговування, оцінку стану здоров’я вихованців, про порядок ведення документації по контролю за харчуванням в закладах освіти, наявність супровідної документації на харчові продукти та сировину, вимоги до автотранспорту по перевезенню харчової продукції та проведення дезінфекції.

20190122 11555920190122 115603

сайт зроблено в adgrafics