Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Spalah

1. АЛЬТЕРНАТИВ ВАКЦИНАЦІЇ НЕМАЄ
   Вакцинація потрібна для захисту вашої дитини. Інфекційні хвороби дуже небезпечні, можуть викликати ускладнення, інвалідність, деякі — смерть. Вакцинація захищає вашу дитину від інфекцій, запобігає тяжкому перебігу хвороби й ускладненням — у випадку інфікування. Загартовування, добре харчування важливі для здоров’я дитини, але, на жаль, вони не захищають від інфекційних хвороб. Ніщо не зможе захистити вашу дитину від небезпечних інфекцій краще за вакцинацію. Альтернатив вакцинації немає.

2. ЗА КАЛЕНДАРЕМ ЩЕПЛЕНЬ ДИТИНА ОРИМАЄ ЗАХИСТ ВІД 10 ІНФЕКЦІЙ
   Згідно з календарем профілактичних щеплень в Україні дитина отримує захист від 10 інфекцій: гепатиту В, туберкульозу, дифтерії, кашлюка, правця, поліомієліту, гемофільної інфекції, кору, краснухи і паротиту (свинки). Необхідні для дитини щеплення проти цих захворювань проводяться у поліклініці безоплатно.
3. ВАКЦИНАЦІЯ НА РІВНІ 95% СТВОРЮЄ БАР'ЄР ДЛЯ ІНФЕКЦІЇ У КРАЇНІ
   Чому важливо, щоб більшість дітей були вакциновані? Якщо 95% людей мають імунітет проти інфекційного захворювання, воно не пошириться територією країни, навіть якщо буде завезене з іншої держави. Такий імунітет називається „колективним”. Колективний імунітет захищає дітей, котрим не можна проводити вакцинацію через постійні чи тимчасові протипоказання. Колективний імунітет може бути сформовано лише в результаті охоплення вакцинацією понад 95% населення.
4. ВАКЦИНУВАТИСЯ ВІД ІНФЕКЦІЇ КРАЩЕ, НІЖ ПЕРЕХВОРІТИ Й ОТРИМАТИ ІМУНІТЕТ
   Захворювання, проти яких проводиться вакцинація, можуть призвести до ускладнень, інвалідності та смерті. Вакцинація — безпечний спосіб формування захисту проти інфекцій. Слід враховувати, що імунітет проти інфекційних захворювань на все життя гарантований після перенесення лише деяких хвороб, наприклад, кору, паротиту, краснухи. Але ці захворювання можуть викликати ускладнення. Чи варто ризикувати?
5. БЕЗПЕЧНІСТЬ ВАКЦИН
   Усі вакцини, що використовуються в Україні, давно і широко застосовуються у світі. Профіль їхньої безпеки й ефективності підтверджений масштабним досвідом застосування в інших країнах.

сайт зроблено в adgrafics