Спеціалістами Полонського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проведене навчання з керівниками, працівниками харчоблоків, медичними працівниками освітніх закладів Полонського району щодо дотримання вимог Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». На нараді були присутні начальник відділу освіти Полонської ОТГ Сітарський В. та спеціалісти відділів освіти Понінківської та Грицівської ОТГ та 132 особи керівників, працівників харчоблоків, медичних працівників освітніх закладів.
В ході наради вручено 45 інформаційних листів та розглянуто наступні питання:
- вимоги Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»;
- ознайомлено учасників навчання із актом державного контролю, та відповідальність за порушення вимог законодавства про харчові продукти;
- аналіз інфекційної захворюваності за 2018 рік;
- профілактика кору, грипу та гострих кишкових інфекцій;
- аналіз проведення планових та позапланових обстежень загальноосвітніх та дитячих дошкільних закладів в 2018 році;
- дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації безпечних умов навчально-виховного процесу та харчування дітей;
- доведено до відома слухачів проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».