Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 2 планові виїзні перевірки характеристик продукції, а саме: характеристик телефонних апаратів, включаючи телефонні апарати для стільникових мереж зв’язку або інших бездротових мереж зв’язку, що містять передавачі або передавачі та приймачі, репітери (повторювачі) систем стільникового зв’язку, відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

Відповідно Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік, розпочато проведення планової перевірки щодо додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності в частині додержання вимог щодо періодичної повірки засобів вимірювальної техніки, відповідно Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність».

За результатами проведених перевірок по ринковому нагляду суб'єктам господарювання видано 4 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку, 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності.

          За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 6 Рішень.

          Відповідно Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» проводиться поточна робота по 3 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

          При проведенні планових заходів відеофіксація застосовувалась.

Відділ захисту споживачів

За звітний період відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержано 5 усних звернень громадян. Крім того, згідно телефонного зв’язку 21 споживачу надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

         Проведено 3 позапланових перевірки, про що складено відповідні документи. Перевірки проводилось із застосуванням засобів відеоспостереження. На 1-го суб’єкта господарювання накладено адмінстягнення в сумі 0,170 тис.грн.

  

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено проведено фітосанітарниймоніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі 2199га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області.Придбано 123,9тонн ЗЗР.

- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

- орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

-         фітосанітарних сертифікатів182;

-         карантинних сертифікатів -18.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

-         транспортних засобів – 301 одиниць;

-         зеpна і зерно продуктів – 1842 тонн;

-         насіння с/г та декоративних культур – 20 тонн ;

-         продуктів харчування –1604тонн;

-         технічних, олійних та інших матеріалів – 761 тонн;

-         свіжих овочів 223тонн;

-         лісоматеріалів - 1497м3;

-         пиломатеріалів - 174м3 ;

-         виробів із деревини - 65 тонн;

-         пакувальної тари з деревини – 1716 одиниць;

-         зрізів квітів - 326 тис. шт.;

-         інших об’єктів регулювання -125 тонн.

Розміщено 4cтатті на сайті Головного управління         Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено роз’яснювальну роботу з 7 суб’єктами господарювання щодо порядку використання, зберігання, реалізації та розмноження насіння та садивного матеріалу, недопущення введення в обіг насіння та садивного матеріалу без сертифікатів про сортову та посівну якість, заборони використаннянасіння сортів сільськогосподарських культур створених на основі генетично модифікованих організмів до їх державної реєстрації. Підчас роз’яснювальної роботи розповсюджувались «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».

Підготовлено та розміщено на офіційному сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області інформаційний матеріал щодо заборони використання насіння сортів сільськогосподарських культур створених на основі генетично модифікованих організмів до їх державної реєстрації.

На лист Державної служби України з питань безпечності харчових та захисту споживачів підготовлено пропозиції щодо змісту, форми, термінів та періодичності отримання інформації про наявність зерна на зернових складах необхідної для забезпечення виконання функцій з державного контролю за якістю зерна та продуктів його переробки.

Надавались рекомендації агроформуванням по питаннях очистки та доведення до посівних кондицій насіння ярих культур, подальшої його сертифікації та зберігання, проведення сортозаміни та сортооновлення.

Відділ безпечності харчових продуктів

Спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ідентифіковано 268 гол. великої рогатої худоби, 29 голів дрібної рогатої худоби та 1113 гол. свиней.

Наразі, державними інспекторами області протягом тижня проведено 25 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. За результатами яких вручено 12 приписів. Також, проведено 10 позапланових перевірок операторів ринку харчових продуктів.

Разом з тим, державними інспекторами в районах та містах області проведено ряд навчань із працівниками харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти щодо дотримання вимог нормативно-правових актів в сфері безпечності харчових продуктів.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено 30 потужностей до «Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють обіг харчової продукції». Всього зареєстровано на території області 12025 операторів ринку.

Надано погодження на здійснення експорту одної партії яєць курячих за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 45 планових заходів. Також, було проведено 24 позапланових заходів з них 12 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 12 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 15 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

За результатом інспектування переробного підприємства видано 1 експлуатаційних дозвіл для суб’єкта господарювання на право здійснення виробництва та обігу нехарчових продуктів тваринного походження.

Здійснено комплекс діагностично-профілактичних заходів та поставлено на карантин дві партії добових курчат у загальній кількості 59000 тис. голів що поступили з Республіки Польщі.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень щеплено проти:

- сказу –3703 голови,

- КЧС – 14697 голів;

- сибірки – 2395 голів;

- досліджено на туберкульоз – 8429 голів;

- досліджено на лейкоз – 1264 голови.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС проведено 1434 бесіди, роздано 317 інформаційних матеріалів, розклеєно 75 листівок, надруковано 1 статтю в пресі.

Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Продовжується надходження до територіальних установ дезінфекційних установок УД -320 і генераторів гарячого пару.

Прийнято участь у колегії за підсумками роботи у 2018 році Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Проведено перевірку організації протиепізоотичних заходів в установах державної ветеринарної медицини Волочиського району.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 172 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 33 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, «Реєстрові карти об’єктів утворення, оброблення та утилізації відходів».

Фахівцями державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проводилась робота по розгляду генеральних планів забудови населених пунктів,   узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Проведено: 5 планових обстежень об’єктів, 3 позапланових та 10 комісійних обстежень об’єктів. З них: 6 дитячих навчальних закладів, 2 загальноосвітніх навчальних заклади, 7 об’єктів торгівлі, 2 на медичну практику, 1на освітню діяльність. У 18 обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Підготовлена 1 стаття в пресу.

Взято участь:

-         в нараді з завідуючими дошкільних навчальних закладів Чемеровецької селищної ради (Чемеровецька ОТГ) на тему: «Основні санітарно-гігієнічні вимоги до влаштування та утримання дошкільних навчальних закладів».

- в семінар – нараді з працівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти м. Славути, «Щодо дотримання вимог протиепідемічного та дезінфекційного режимів в ДНЗ і ЗОНЗ»

-     у навчальному семінарі, організованому відділом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Кам’янець-Подільської РДА,   з метою надання роз’яснень з питання дотримання заходів безпеки при роботі з пестицидами

         Проведено:

   - 2 навчальних семінари для медичних працівників та працівників харчоблоків Смотрицької, Дунаєвецької селищних та Маківської сільської рад з виступами(лекціями) на тему: «Про дотримання санітарних норм та правил з метою профілактики групових захворювань гострими кишковими інфекціями та харчовими отруєннями серед дітей та персоналу в навчальних закладах».

- навчальний семінар по дотриманню вимог санітарного законодавства в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах Летичівської ОТГ.

- заняття з керівництвом та персоналом НВК №1 смт. Чемерівці на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил при організації роботи пришкільних буфетів»

       - 2 заняття з керівниками закладів освіти, працівниками харчоблоків та відповідальними особами м. Кам’янець –Подільського «Щодо дотримання вимог санітарного законодавства та діючих санітарних правил і норм під час організації навчально-виховного процесу та організації харчування»

- заняття з медичним персоналом дошкільних навчальних та загальноосвітніх навчальних закладів Ізяславського району.

- наради-навчання з директорами шкіл, ДНЗ та   працівниками харчоблоків Грицівської ОТГ, Понінківської ОТГ, Полонського району.

сайт зроблено в adgrafics