Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області повідомляє, що за офіційним повідомленням ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» від 25.01.2019 року, станом на 11.00 год. в м.Нетішин Хмельницької області захворіло 8 дітей, які відвідували дошкільний навчальний заклад комбінованого типу №5 «Теремок», з метою проведення санітарно-епідеміологічного розслідування, встановлення джерела та факторів виникнення захворювання дітей та вжиття санітарно-епідеміологічних заходів в межах компетенції. При цьому, всім дітям було встановлено попередній діагноз «харчова токсикоінфекція».

Відповідно до вимог чинного законодавства України, діючих наказів, Держпродспоживслужбою в той же день, 25.01.2019 року проведено санітарно-епідеміологічне розслідування з відбором зразків води питної, змивів продовольчої сировини, готових харчових продуктів (добових проб), змивів з обладнання та інвентаря харчоблоку на мікробіологічні показники. Крім цього, для проведення лабораторних досліджень відібрано проби води питної та харчових продуктів на вірусологічні дослідження, а також обстежено персонал дитячого навчального закладу. Відбір та дослідження вказаних об’єктів санітарних заходів здійснювала лабораторія Держпродспоживслужби, а також   ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

За результатами санітарного-епідеміологічного розслідування, а також лабораторних досліджень  наявність патогенної бактеріальної мікрофлори в досліджених зразках - не виявлено.

Згідно повідомлення ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» від 01.02.2019 року №04-01/145 – встановлено заключний діагноз у захворілих дітей – «гастроентероколіт з невстановленим збудником».

На 01.02.2019 року, стан здоров’я всіх 8 дітей – задовільний. Лікарями-педіатрами КНП НМР «Центр ПМСД» (м.Нетішин) всім дітям  видані довідки на право відвідування дошкільного навчального закладу.

сайт зроблено в adgrafics