Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик продукції, а саме: характеристик товарів, електричного та електронного обладнання: техніки для використання в побуті (комп’ютерної техніки тощо), відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами проведеної перевірки по ринковому нагляду суб'єктам господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, 1 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

          За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 2 Рішення.

          Відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" проводиться поточна робота по 3 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

На сайті ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області висвітлена стаття на тему: "Які вікна краще обрати".

          При проведенні планових заходів відеофіксація застосовувалась.

Відділ захисту споживачів

За звітний період відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержано 10 звернень громадян: 4 письмових і 6 усних. Крім того, згідно телефонного зв’язку 14 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

       Із 10 розглянутих звернень громадян, 6 вирішені на користь споживачів.

       Спеціалістами відділу протягом даного періоду проведено 4 перевірки: 3 позапланові та 1 планову, про що складено відповідні документи. В усіх випадках під час перевірок проводилась відеофіксація.

       На сайт Головного управління 01.02.2019р. буде надана стаття на сайт «Що потрібно знати споживачу при здаванні товару у гарантійний ремонт».                

  

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено проведено фітосанітарниймоніторинг на встановлення фітосанітарного стану озимих культур на площі 5104га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

-         про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області.Придбано 182,8тонн ЗЗР.

-         щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;

-         щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

-         орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:

-         фітосанітарних сертифікатів 207;

-         карантинних сертифікатів -11.

Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:

-         транспортних засобів – 298 одиниць;

-         зеpна і зерно продуктів – 4576 тонн;

-         продуктів харчування –959тонн;

-         технічних, олійних та інших матеріалів – 1206 тонн;

-         свіжих овочів 262тонн;

-          лісоматеріалів - 1286м3;

-          пиломатеріалів - 651м3 ;

-          виробів із деревини - 20 тонн;

-         пакувальної тари з деревини – 3317 одиниць;

-         зрізів квітів - 305 тис. шт.;

-         інших об’єктів регулювання -142 тонн.

Розміщено 5cтаттей на сайті Головного управління         Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

Проведено моніторинг виробництва та реалізації насіння господарствами занесеними до Державного реєстру суб'єктів насінництва та розсадництва на 2018 рік, а також реалізації насіння насіннєвими компаніями, що здійснюють свою виробничу діяльність на території області. На основі отриманих даних підготовлено звіт щодо обсягів реалізації насіння до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

З 6 суб’єктами господарювання проведено роз’яснювальну роботу щодо порядку використання, зберігання, реалізації та розмноження насіння та садивного матеріалу, недопущення введення в обіг насіння та садивного матеріалу без сертифікатів про сортову та посівну якість, заборони використаннянасіння сортів сільськогосподарських культур створених на основі генетично модифікованих організмів до їх державної реєстрації. Розповсюджено «Методичні рекомендації щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».

Підготовлено матеріали про підсумки роботи відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва за 2018 рік до колегії Держпродспоживслужби.

На виконання листа Хмельницької облдержадміністрації було проаналізовано інформацію про виконання виконавчими органами, зазначених у листі міських рад, повноважень виконавчої влади визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» за ІІ півріччя2018р. у сфері насінництва та розсадництва та підготовлено пропозиції щодо їх роботи.

Надавались рекомендації агроформуванням по питаннях очистки та доведення до посівних кондицій насіння ярих культур, подальшої його сертифікації та зберігання, проведення сортозаміни та сортооновлення.

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках в районах та містах області здійснювався ветеринарно-санітарний контроль за реалізацією харчових продуктів та досліджено 211 м’ясо туш ВРХ, 1918 м’ясо туш свиней, 2010 зразків молочних продуктів, 2010 зразків рослинної продукції. За результатами яких не допущено до реалізації 72 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 38 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 102 кг рослинної продукції.

Запорушення вимог ветеринарно-санітарного законодавства завідувачами лабораторій ветеринарно- санітарної експерти на агропродовольчих ринках притягнуто до адміністративної відповідальності 4 особи.

Спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ідентифіковано 292 гол. великої рогатої худоби, 40 голів дрібної рогатої худоби та 546 гол.свиней.

Проведено перевірку роботи офіційних ветеринарних лікарів забійних підприємств Славутського району, лабораторії ветеринарної експертизи на агропродовольчлму ринку в м. Красилові та надано методичну і практичну допомогу.

Разом з тим, державними інспекторами області протягом тижня проведено 10 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів. За результатами яких вручено 4 приписи. Також, проведено 7 позапланових перевірок операторів ринку харчових продуктів.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено 19 потужності до «Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції». Всього зареєстровано на території області 11995 оператор ринку.

Надано погодження на здійснення експорту одної партії яєць курячих, та двох партій молочної продукції за межі держави.

Погоджено вивіз непродуктивних тварин за межі держави.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області протягом тижня проведено 15 планових заходів. Також, було проведено 16 позапланових заходів з них 7 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 9 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились за поданням суб’єкта господарювання звернення про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням, 9 позапланових заходів на виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

За результатом інспектування переробного підприємства видано 1 експлуатаційних дозвіл для суб’єкта господарювання на право здійснення виробництва та обігу нехарчових продуктів тваринного походження.

Шепетівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області проводиться комплекс діагностично-профілактичних заходів поставленої на карантин 1 партії овець у загальній кількості 600 голів. Дані тварини будуть експортуватись до Республіки Туреччини.

Здійснено комплекс діагностично-профілактичних заходів та поставлено на карантин одна партія добових курчат у загальній кількості 60000 тис. голів що поступили з Республіки Польщі та одна партія у кількості 60000 тис. з Чеської Республіки.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень щеплено проти:

- сказу –6148 голів,

- КЧС – 6707 голів;

- досліджено на туберкульоз – 6781 голову;

- досліджено на лейкоз – 2747 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС проведено 1482 бесіди, роздано 192 інформаційні матеріали, розклеєно 55 листівок, проведено 1 виступ на телебаченні.

Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Продовжується надходження до територіальних установ дезінфекційних установок УД -320 і генераторів гарячого пару.

Прийнято участь у нараді за підсумками роботи у 2018 році Дунаєвецького районного управління ГУ ДПСС.

Ведеться підготовки інформації щодо забезпеченості територіальних установ засобами ЦЗ.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 150 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 21 особу притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства  

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, , іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Також знаходились на розгляді та оформленні «Санітарні паспорти» на право експлуатації рентгенівських кабінетів, «Санітарні паспорти» на спеціалізований транспортний засіб для перевезення радіоактивних матеріалів.

Фахівцями державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проводилась робота по розгляду генеральних планів забудови населених пунктів,   узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Проведено: 13 планових обстежень об’єктів, 20 позапланових та 14 комісійних. З них: 17 дитячих навчальних закладів, 4 загальноосвітніх навчальний заклади, 15 об’єктів торгівлі, 6 на медичну практику, . У 34 обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Підготовлено 11 статей в пресу.

Взято участь:

-         у нараді Управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради із медичними працівниками та працівниками харчоблоків навчальних закладів з виступом - лекцією на тему: «Дотримання санітарних норм та правил з метою профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій серед дітей та персоналу навчальних закладів»;

-         у семінар-нараді з працівниками харчоблоків дитячих навчальних закладів Шепетівської райдержадміністрації щодо дотримання вимог санітарного законодавства, створення безпечних гігієнічних умов організації навчального виховного процесу, належної організації харчування;  

-         у виїзній нараді виконкому Дунаєвецької міської ради в с. Мушкутинці із виступом по питанню благоустрою населених пунктів;

-         у семінар – нараді з питань дотримання санітарного законодавства з завідувачами ДНЗ, медичними сестрами, кухарями, працівниками харчоблоків та іншими працівниками ЗОШ та ДНЗ Старокотянтинівського району;

-         у нараді з директорами загально-освітніх навчальних закладів Чемеровецького району(заклади сіл що не увійшли в громади) на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації роботи загальноосвітніх навчальних закладів».

сайт зроблено в adgrafics