Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

smoking

В Україні йде відкрита пропаганда паління. Саме тому людям, а особливо підліткам, важко втриматись від такої спокуси. Для одних - це звичка, для других - засіб для зняття стресу, проте, для більшості молодих людей - це спосіб "бути крутим". Дехто ставиться до паління як до нової сторінки у житті: гарна сигаретна пачка, блискуча запальничка. Багато хто починає палити просто з цікавості чи за компанію, а потім не знаходить сили кинути це. Бо ж тютюн - це наркотик, і не такий уже слабенький.

Наслідками куріння є рак легень, хронічний бронхіт, емфізема легень, інфаркт міокарда, гіпертонічний криз, інсульт. Куріння може призвести до глухоти, сліпоти, ампутації нижніх кінцівок, нервових захворювань і психічних відхилень, а навіть до настання раптової смерті.

Найбільш явні наслідки куріння , які здатні помітити інші люди – жовті зуби, жовті нігті від тютюнового диму, неприємний запах з рота і від волосся, блідо-сірий колір обличчя і яскраво виражені зморшки.

Курить вагітна - піддає себе підвищеному ризику можливого викидня, народження мертвої дитини або дитини з низькою масою тіла. Жінки, які палять,  у 10 разів частіше залишаються безплідними, у чоловіків розвивається імпотенція.  Діти, що народилися від матерів, що палять, відстають від своїх однолітків в розумовому розвитку. 

Сигарета містить нікотин, який є отрутою повільної дії, він руйнує організм зсередини, протягом багатьох років. Мало того, адже курець губить не тільки себе, але і людей, які його оточують, адже в димі від тютюну міститься близько 200 шкідливих речовин, які отруюють людину і навколишнє середовище

sigy

Кожна людина мусить думати, піклуватися про своє здоров'я і благополуччя оточуючих. Лише тоді ми зможемо досягти, можливо й неповної, але гармонії в світі.

Куріння шкодить здоров’ю, а отже, і всьому  життю, тому відмовтеся від цієї згубної звички, якщо ви курите, або ніколи не починайте курити. Зробіть свій усвідомлений вибір – ви за здоров’я, чи проти свого здоров’я і гарного самопочуття?

сайт зроблено в adgrafics