Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

    За звітний період, відповідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік, спеціалістами відділу проведено 1 планову виїзну перевірку характеристик продукції, а саме: характеристик товарів, які фасують за масою та об’ємом у готову упаковку, відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про     загальну безпечність нехарчової продукції".
Також, відповідно Річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік, розпочато проведення 3 планових перевірок щодо додержання законодавства у сфері метрології та метрологічної діяльності в частині додержання вимог щодо періодичної повірки засобів вимірювальної техніки.
За результатами проведеної перевірки по ринковому нагляду суб'єкту господарювання видано 2 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 1 Рішення щодо усунення формальної невідповідності, 1 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.
За результатами проведених позапланових перевірок по державному ринковому нагляду, за введення в обіг продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до 2 суб'єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 17,0 тис. грн., відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".
Відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" проводиться поточна робота по позапланових заходах по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.
    При проведенні планових заходів відеофіксація застосовувалась.

Відділ захисту споживачів

    За період роботи відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержано 17 звернень громадян: 9 письмових і 8 усних. Крім того, згідно телефонного зв’язку 12 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.
Із 9 розглянутих звернень громадян, 9 вирішені на користь споживачів. Під час розгляду споживачам повернуто коштів на загальну суму 365 грн. та проведено 2 обміни неякісних товарів на якісні.
    Спеціалістами відділу протягом даного періоду проведено 2 перевірки: 1 позапланову та 1 планову, про що складено відповідні документи. В усіх випадках під час перевірок проводилась відеофіксація.

Фітосанітарна безпека

    Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено огляд зерносховищ на заселення комірними шкідниками зерна продовольчого 149 тонн, насіннєвого 153 тонни,фуражного 10 тонн.
    Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:
- про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин в весняний період 2019 року в господарствах області. Закуплено ЗЗР 68.5 тонн.
- щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктів регулювання;
- щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;
-орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління.

Протягом тижня видано документи дозвільного характеру:
фітосанітарних сертифікатів – 189 екз.;
карантинних сертифікатів - 11 екз.
Проведено інспектування та огляд об’єктів регулювання:
транспортних засобів – 257 одиниць;
насіння зернових бобових культур-1211 тонн
зеpна і зерно продуктів –1574 тонн;
продуктів харчування – 215 тонн;
технічних, олійних та інших матеріалів – 3095 тонн;
свіжих овочів – 234 тонн;
лісоматеріалів - 978,139 м3;
пиломатеріалів - 752,459 м3 ;
виробів із деревини-57,7 тонн
пакувальної тари з деревини – 526 одиниць;
зрізів квітів - 420 тис.шт.
інших об’єктів регулювання - 152 тонн.
Розміщено 2 cтатті на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та 1 стаття в газеті «Життя Теофіпольщини».
Проведена 1 перевірка у сфері захисту рослин, та видано один припис.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

    Підготовлено та подано до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів річний звіт про проведені заходи в сфері насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин і ГМО на території Хмельницької області за 2018 рік.
    Проводилась роз’яснювальна робота щодо порядку введення в обіг насіння та садивного матеріалу за наявності сертифікатів про сортову та посівну якість, підтверджень на ввезення насіння для селекційних, дослідних робіт та експонування, запобігання обігу контрафакту з 9 суб’єктами господарювання, що здійснюють свою виробничу діяльність на території ,області. Підчас роз’яснювальної роботи проводилось розповсюдження «Методичних рекомендацій щодо придбання насіння сільськогосподарських культур».
    Крім того, роз’яснювальну роботу щодо порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі насінням та садивним матеріалом проведено з 3 реалізаторами, що здійснюють роздрібну торгівлю насінням овочевих, баштанних та інших сільськогосподарських культур в спеціалізованих магазинах та на ринках області. Підчас спілкування зверталась увага на наявність та правильність оформлення супровідних документів, відповідність маркування партій насіння вимогам та даним зазначеним в супровідних документах.
    На сайт підготовлено та розміщено інформаційний матеріал «Відведення насінділянок озимих культур під урожай 2019 року».
Надавались рекомендації агроформуванням по питаннях очистки та доведення до посівних кондицій насіння ярих культур, подальшої його сертифікації та зберігання.

Відділ безпечності харчових продуктів

    Протягом тижня спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках в районах та містах області здійснювався ветеринарно-санітарний контроль за реалізацією харчових продуктів та досліджено 205 м’ясо туш ВРХ, 1340 м’ясо туш свиней, 2980 зразків молочних продуктів, 2487 зразків рослинної продукції. За результатами яких не допущено до реалізації 158 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 52 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 306 кг рослинної продукції.
    За порушення вимог ветеринарно-санітарного законодавства завідувачами лабораторій ветеринарно - санітарної експерти на агропродовольчих ринках притягнуто до адміністративної відповідальності 3 особи.
    Спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ідентифіковано 145 гол. великої рогатої худоби, 75 голів дрібної рогатої худоби та 1242 гол.свиней.

Відділ державного контролю

    Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено 10 потужності до «Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції». Всього зареєстровано на території області 11966 оператор ринку.
Надано погодження на здійснення експорту 3-ох партій яєць курячих за межі держави.
Вивіз 2-х непродуктивних тварин за межі держави.
    Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2019 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області на протязі тижня проведено 42 планових заходів. Також, було проведено 7 позапланових заходів з них 2 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 5 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились у зв’язку з поданням суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням; з метою перевірки виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.
За результатом проведених позапланових заходів на території Хмельницької області було видано 1 експлуатаційних дозволів для суб’єктів господарювання на право здійснення виробництва та обігу харчових продуктів.
    Також, на території області розміщується 1 партія великої рогатої худоби у кількості 105 голів та одна партія овець у загальній кількості 600 голів. Дані тварини будуть експортуватись до Республіки Туреччини та Лівану.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

     Працівниками відділу опрацьовано 3 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.
Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень щеплено проти:
- сказу –2237 голів,
- сибірки - 90 голів,
- КЧС – 1659 голів.
     Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС проведено 1183 бесіди, роздано 222 інформаційних матеріали, розклеєно 43 листівки, надруковано 2 статті в пресі.
    Підготовлено та направлено до районних управлінь Держпродспоживслужби аналіз проведення депопуляції червоної лисиці.
Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.
Проводиться підготовка до проведення навчань із цивільного захисту.
Здійснена перевірка виконання антирабічних заходів в установах Деражнянського районного управління Держпродспоживслужби.
    Розглянуто 1 депутатський запит.
Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 60 одиниці автотранспорту, за виявлені порушення при перевезенні тварин і продуктів харчування тваринного походження 5 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

    За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та Хмельницького міського управлінь проводилась робота з розгляду документів та підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами, іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Також знаходились на розгляді та оформленні «Санітарні паспорти» на право експлуатації рентгенівських кабінетів, «Санітарні паспорти» на спеціалізований транспортний засіб для перевезення радіоактивних матеріалів.
     Фахівцями державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проводилась робота по розгляду генеральних планів забудови населених пунктів, узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичних медичних оглядів, згідно наказу МОЗ України від 23.07.2002р №280, розгляду та узгодження перспективних меню, режимів роботи дитячих дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.
    Проведено: 6 планових обстежень об’єктів, 5 позапланових та 1 комісійне. З них: 6 дитячих навчальних закладів, 1 об’єкт торгівлі, 4 на медичну практику, . У 7 обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.
Підготовлено 9 статей в пресу.
Взято участь:
у нараді - семінарі з представниками асоціації пасічників на тему: «Основні вимоги санітарного законодавства щодо транспортування, зберігання та і використання мінеральних добрив пестицидів та агрохімікатів».
у нараді Управління освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради із медичними працівниками та працівниками харчоблоків навчальних закладів з виступом - лекцією на тему: «Дотримання санітарних норм та правил з метою профілактики харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій серед дітей та персоналу навчальних закладів»;
Проведено:
- семінар-навчання навчання з працівниками Волочиського ЦНАПу, щодо подання суб’єктом господарювання повного пакета документів дозвільного характеру.
- навчання в складі комісії з працівниками Полонького району , діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними.
- навчання для працівників харчоблоків ЗОНЗ і ДНЗ м. Славута по додержанню операторами ринку дотримання вимог санітарного законодавства;
-одноденне заняття з персоналом Чемеровецького НВК №2 «Загальноосвітня школа I – IIIст., та гімназія» Чемеровецької селищної ради на тему «Дотримання санітарно-гігієнічних норм та правил при організації роботи загальноосвітнього навчального закладу».

сайт зроблено в adgrafics