Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

ozym

    Спеціалісти відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва на підставі отриманих звітів, узагальнили дані відведення насінділянок озимих культур восени 2018 року, суб’єктами насінництва та розсадництва, що здійснюють свою виробничу діяльність на території області.

    Відповідно до отриманої інформації, виробництво насіння озимих культур в 2019 планують здійснювати 9 сільськогосподарських підприємств області, що були занесені до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва в 2018 році. Ними відведено 48 ділянок озимих культур на яких планується вирощувати насіння для власних потреб та реалізації. Загальна площа відведених насінділянок склала 2,5 тисяч гектарів. Для посіву використали 535 тонн насіння озимих культур. За результатами звітів виробників, площі озимих культур стовідсотково засіяні насінням (БН – СН1) -2 генерації.
    В розрізі культур, площі пшениці озимої сягають близько 2,2 тис. га або 88 % до відведених площ; ячменю озимого майже 0,3 тис. га (12 %).
    Сортовий склад представлений 35 сортокультурами. Серед них переважну більшість займають сорти зарубіжної селекції. Найбільші площі озимої пшениці на території Хмельниччини відведено під виробництво таких сортів як Дарунок Поділля, ПРАКТІК,          Авеню, Кубус, Балетка, озимого ячменю – Каліфорнія та Делікатессе.
    Якщо порівнювати польове оцінювання насінницьких посівів озимих культур з 2018 роком, то стає зрозумілим, що кількість відведених під урожай 2019 року насінділянок складає лише 52 % до минулорічного. Цього може бути недостатньо для забезпечення насінням агроформувань області (у 2018 заінспектовано 109 ділянок загальною площею 4,2 тис. га). Тому, суб’єктам насінництва за можливості переглянути кількість відведених площ насінділянок озимих культур на предмет їх збільшення. Особливу увагу слід приділити відведенню насінділянок озимого жита, якого на сьогодні, згідно отриманої інформації, на території області не відведено жодного гектара.

сайт зроблено в adgrafics