Телефон гарячої лінії: (0382) 650734
Телефон гарячої лінії Держпродспоживслужби: (044) 3647780, (050) 2300428

but vs

but up

but zs

ses1

ZG

Додаток до листа банер

Scrbanhot 1

 

Відділ ринкового та метрологічного нагляду

За звітний період (з 21.12.2018р. по 27.12.2018р.), спеціалістами відділу проведено 1 позапланову невиїзну перевірку по ланцюгу постачання характеристик дитячих іграшок, відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" та Закону України "Про загальну безпечність нехарчової продукції".

За результатами перевірок суб'єктам господарювання видано 4 Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з яких: 2 Рішення щодо усунення формальної невідповідності та 2 Рішення щодо тимчасової заборони надання продукції на ринку.

За результатами аналізу повідомлень суб'єктів господарювання про виконання ними Рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо приведення продукції у відповідність із встановленими вимогами, скасовано 2 Рішення.

За розповсюдження продукції, що не відповідає встановленим вимогам Технічних регламентів до суб'єктів господарювання застосовані штрафні санкції в сумі 5,1 тис. грн., відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції".

За створення перешкод у проведенні перевірки, на суб'єкта господарювання складено протокол про адміністративне правопорушення та притягнуто до адміністративної відповідальності, відповідно ст.187-37 Кодексу України про адміністративні правопорушення, з накладанням штрафних санкцій в сумі 0,340 тис. грн.

Відповідно Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" проводиться поточна робота по 2 позаплановим заходам по ланцюгу постачання щодо походження продукції на ринок України.

Проводиться підготовка квартальних та річних звітів про результати державного ринкового нагляду, відповідно до Методики щодо порядку планування та звітування про результати державного ринкового нагляду.

Відділ захисту споживачів

  За період з 21.12.2018р. по 27.12.2018р. відділом захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області одержано 7 усних зверненнь громадян. Крім того, згідно телефонного зв’язку 12 споживачам надані усні консультації та роз’яснення щодо їх прав.

Проведено 1 позапланова і 1 планова перевірки, про що складено відповідні документи. В усіх випадках при перевірках проводилось відеоспостереження.

Фітосанітарна безпека

Спеціалістами фітосанітарної безпеки за звітний період проведено фіто санітарний моніторинг на встановлення фітосанітарного стану сільськогосподарських культур на площі 2302 га.

Разом з тим, спеціалістами проводився збір та аналіз інформації:

-       про хід робіт із захисту рослин та забезпеченність засобами захисту рослин на осінній період 2018 року в господарствах області.

-       щодо здійснення фітосанітарного контролю імпортних об'єктіврегулювання;    

-       щодо експорту та реекспорту зернових і олійних культур;

-       орієнтовний щотижневий медіа-план діяльності управління;

Видано документів дозвільного характеру:

-  фітосанітарних сертифікатів –403 екз.

-  карантинних сертифікатів–30 екз.

Проведено інспектування та огляд:

-  транспортних засобів –483 одиниць;

-  насіння зернових, бобових - 2015 тонн;

-  зрізів квітів - 688 тис. шт;

-  зерна, зерно продуктів –3364 тонн;

-  продуктів харчування – 1779 тонн;

-  технічних, олійних та інших матеріалів – 5688 тонн;

-  лісоматеріалів - 1556,7 м3;

-  пиломатеріалів - 260,6 м3 ;

-  пакувальної тари з деревини – 4450одиниць;

-  свіжих овочів, фруктів –349 тонн;

-  інших об’єктів регулювання - 332 тонн;

-  садивного матеріалу-390 тис.шт

Проведено 1 плановий захід державного контролю.Відеофіксація проведена.

Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва

На виконання Доручення Державної служби Україна з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підготовлено та подано звіт про обсяги виробництва і реалізації насіння господарствами, що здійснюють свою виробничу діяльність на території області. Підготовлено плани роботи відділу на 2019 рік, квартальний та річний звіти про виконання плану роботи відділом контролю в сфері насінництва та розсадництва у 2018р.

Проведено роз’яснювальну роботу щодо обігу насіння та садивного матеріалу за наявності сертифікатів про сортову та посівну якість, підтверджень на ввезення насіння для селекційних, дослідних робіт та експонування, запобігання обігу контрафакту, з розповсюдженням «Методичних рекомендацій придбання насіння сільськогосподарських культур», з 5 суб’єктами господарювання.

Здійснювалось приймання та формування п річного звіту відділу про проведену роботу в сфері насінництва та розсадництва за 2018.

Надавались рекомендації агроформуванням по питаннях очистки та доведення до посівних кондицій насіння ярих культур, подальшої його сертифікації та зберігання.

Виконувались інші доручень керівництва.

Відділ безпечності харчових продуктів

Протягом тижня спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках в районах та містах області здійснювався ветеринарно-санітарний контроль за реалізацією харчових продуктів та досліджено 295 м’ясо туш ВРХ, 1820 м’ясо туш свиней, 2925 зразків молочних продуктів, 2988 зразків рослинної продукції. За результатами яких не допущено до реалізації 320 кг м’яса та субпродуктів по причині виявлення ехінококозу, метастронгільозу та стороннього запаху, 48 кг молочної продукції з причин механічного забруднення та фальсифікації, 211 кг рослинної продукції.

За порушення вимог ветеринарно-санітарного законодавства завідувачами лабораторій ветеринарно- санітарної експерти на агропродовольчих ринках притягнуто до адміністративної відповідальності 7 осіб.

Спеціалістами районних державних лікарень ветеринарної медицини ідентифіковано 101 гол. великої рогатої худоби та 341 гол.свиней.

Відділ державного контролю

Спеціалістами відділу було опрацьовано та внесено 53 потужності до «Державного реєстру потужностей операторів ринку, що здійснюють реалізацію харчової продукції». Всього зареєстровано на території області 11951 оператор ринку.

Надано погодження на здійснення експорту 3-ох партій яєць курячих за межі держави.

Відповідно до плану заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік та з метою дотримання норм Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на території області на протязі тижня проведено 29 планових заходів з них 22 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості 7 заходів у сфері ветеринарної медицини.

Також, було проведено 60 позапланових заходів з них 50 було здійснено з метою перевірки дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників їх якості, 10 заходів у сфері ветеринарної медицини. Дані заходи проводились у зв’язку з поданням суб’єктом господарювання письмової заяви про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням; з метою перевірки виконання суб’єктом господарювання приписів, щодо усунення порушень вимог законодавства, виданих за результатами проведення попереднього заходу державного нагляду (контролю) та у зв’язку з виявлення невідповідності, або появи обґрунтованої підозри щодо невідповідності.

За результатом проведених позапланових заходів на території Хмельницької області було видано 5 експлуатаційних дозволів для суб’єктів господарювання на право здійснення виробництва та обігу харчових продуктів.

Здійснено обстеження двох господарств та поставлено на карантин 2 партії птиці у загальній кількості 150 тисяч голів, які поступили з Республік Польща та Чехія.

Також, на території області розміщується 1 партія великої рогатої худоби у кількості 105 голів та одна партія овець у загальній кількості 600 голів. Дані тварини будуть експортуватись до Республіки Туреччини та Лівану.

Відділ організації протиепізоотичної роботи

Працівниками відділу опрацьовано 2 запити щодо епізоотичного благополуччя територій у зв’язку з переміщенням сільськогосподарських тварин і птиці по території Хмельницької області.

Лікарнями ветмедицини області проводяться планові заходи з профілактики таких захворювань, як сказ, сибірка, туберкульоз. Всього за тиждень щеплено проти:

- сказу – 26239 голів,

- сибірки - 9929 голів,

- досліджено на туберкульоз – 3828 голів;

- досліджено на лейкоз – 2550 голів.

Протягом тижня в ході роз’яснювальної роботи з профілактики АЧС проведено 990 бесід, роздано 408 інформаційних матеріалів, розклеєно 158 листівок, організовано проведення 2 сходів села.

Взято участь у семінарі-нараді на тему: «Обговорення проблемних питань діяльності відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та шляхи їх вирішення в межах чинного законодавства».

Ведеться збір інформації та аналіз щодо контролю якості проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.

Вживаються заходи щодо підготовки документації для отримання і розподілу вакцини проти класичної чуми свиней.

Розглянуто 2 депутатських звернення.

Ветеринарними фахівцями у складі 24 мобільних ветеринарно-поліцейських груп з початку року перевірено 3419 одиниць автотранспорту, за виявлені порушення 671 особу притягнуто до адміністративної відповідальності, в т.ч. 27 за порушення при перевезенні риби.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

За звітний період фахівцями управління та відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонних, районних та міського управлінь проводиться робота з розгляду документів та з підготовки рішень щодо можливості/неможливості видачі дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, розгляд та узгодження інструкцій на роботу с радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання. Розгляд документів і оформлення «Санітарного паспорту» на право експлуатації рентгенівського кабінету, «Санітарного паспорту» на право роботи з джерелами іонізуючого випромінювання (ДІВ).

Проводилась робота по узгодженню списків працюючих на підконтрольних об’єктах для проходження періодичного медичного огляду згідно наказу МОЗ України №280 від 23.07.2002р; розгляд перспективних меню, режимів роботи загальноосвітніх навчальних закладів та дитячих навчальних закладів.

Проведено 16 позапланових та 94 комісійних обстеження об’єктів. З них: 9 об’єктів централізованого водопостачання, 2 дитячих навчальних закладів, 2 об’єкти торгівлі, 7 на медичну практику, 2 на освітню діяльність, 87 криниць громадського користування. У 49,4% обстежених об’єктів виявлені порушення санітарних норм і правил. Керівникам і відповідальним особам надані пропозиції по усуненню виявлених недоліків.

Підготовлено 4 статті в пресу.

Взято участьв засіданні архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури облдержадміністрації по розгляду генерального плану с. Чорний Острів, Хмельницького району.

Проведено:

-  семінарське заняття з персоналом закладу по приготуванні швидкої їжі (фаст-фуд) «Мікс» смт.Чемерівці на тему «Дотримання санітарних норм та правил при реалізації та приготуванні швидкої їжі».

-  Семінар-навчання із працівниками дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» смт Летичів на тему: «Дотримання санітарно-гігієнічних вимог при роботі дошкільних навчальних закладів».

сайт зроблено в adgrafics